Pomázi Polgár 2022. szeptemberi száma

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. III. negyedév (július-szeptember)

Tájékoztató hatósági bizonyítvány igényléséről a lakás rendeltetési egységekről (rezsicsökkentés)

Várjuk véleményeiket az időkorlátos várakozási területek bevezetéséről és használatának szabályairól szóló rendelettervezetről

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Szedd Magad Pomázon 2018

Ebben az évben is megszervezték a már hagyományosnak mondható Föld Napjához kapcsolódó Várostakarítást. Ma április 20-án és 21-én Pomáz több területén szedik a szemetet, illetve ültetnek virágokat a városi dolgozók és civilek. A munkálatokhoz minden eszközt – konténerek, zsákok, kesztyűk, stb. - és növényt az önkormányzat biztosított.

A cél az, hogy a város jelentősebb köztereit, árkait, elhanyagolt területeit megtisztítsák az illegális hulladékoktól, és újjá varázsolják a tavasz hangulatával, növények ültetésével. Az önkormányzati dolgozók már pénteken megkezdték a munkát. A szokásokhoz híven a szentendrei bekötőút árkaiból gyűjtötték a szemetet, s bizony jó pár zsák megtelt az út mellett felgyülemlett hulladékkal. Míg a hivatali dolgozók egyik része a szemetet gyűjtötte, másik részük több kisebb csoportban szépítette három helyszínen a várost. Gazoltak, s virágpalántákat ültettek a HÉV állomásnál az ’56-os téren, a Hősök terén és a Teleki-Wattay kastély kertjében, a Szentendrei út mentén, a Susnyár dűlő, Kőhegy és Szüret utcáknál, a Klisovácz dűlőnél, a Majdánon. Ahogy azt a város több pontján is láthatjuk tehát, az akció sikeres volt, hiszen jó néhány „köztér” megtisztult, megszépült és kivirágzott a dolgos kezek munkájának köszönhetően.

Nagy köszönettel tartozik az önkormányzat, hogy a Föld Napja alkalmából a „Szedd magad Pomáz –városnapi takarítás „ címmel meghirdetett köztisztasági és városszépítési akcióban a városi polgárok, a hivatali dolgozók gyűjtötték szemetet, illetve gyomláltak és virágot ültettek.

 

Szentendrei út mentén

 

Hősök terén

 

Teleki-Wattay kastély kerjében

 

’56-os téren

 

Susnyár dűlő, Kőhegy és Szüret utca​

 

Klisovácz dűlőnél

 

Klisovácz dűlőnél takaritás után​

 

Majdán tiszítása​