Pomázi Polgár 2019. márciusi száma

PDF verzió.

Fáklyás felvonulás indul a Művelődési Háztó a Városháza parkjában lévő kopjafáig

Meghívó

 

Az idei télen még többször előfordulhatnak havazások

Tisztelt Lakosság!

 

Az időjárás előrejelzés alapján az idei télen még többször előfordulhatnak havazások, amelyek nem kerülik el a városunkat. Az erősebb havazásokra az önkormányzat igyekszik előre felkészülni, tájékozódik az előrejelzések alapján, sót raktároz és helyez ki ládákban illetve készenlétbe helyezi a hókotrókat is.

A havazásos időszakban igyekszünk járhatóvá tenni az intézményi ingatlanok előtti járdaszakaszokat valamint Pomáz városát átszelő 1112 számú út (Árpád Fejedelem útja, József Attila út és Beniczky utca) azaz a Magyar Közút Nonporfit Zrt. kezelésén kívüli mellékutakat is.

Sajnos sok olyan hely van a környezetünkben, ahol a hó eltakarításában az önkormányzat nem tud részt vállalni, segíteni hiszen az a lakók feladata, kérjük tehát hogy havazásos időszakban:

-        az ingatlanuk előtt a járdaszakasz és kapubejárók síkosság mentesítését végezzék el, illetve folyamatosan tartsák fenn, és amennyiben a szomszédos ingatlanban idősebbek laknak azokat segítsék a hó eltakarításában,

-        a hó ellapátolását úgy végezzék el, hogy ne a közútra, vagy a szomszédos ingatlan elé halmozzák fel azt, és

-        a gyűjtő és a meredek utcában a gépjárműveikkel lehetőség szerint álljanak be az udvarukra, ne szűkítsék le a hókotró nyomvonalát,

Előre is köszönjük, hogy a fentiekkel segítik az Önkormányzat által megbízott cég hókotrását, a város lakóinak biztonságos hazajutását, a mentő, a szemétszálló és egyéb járművek balesetmentes közlekedését!

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatosan észrevétele, bejelentése van, kérjük minden esetben a pomaz@pomaz.hu-ra jelezzék a hivatal felé.

 

Együttműködésüket előre is köszönjük!

 

Pomázi Polgármesteri Hivatal