FELHÍVÁS Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi Rendelet készítéséről

Javaslatokat, észrevételeket várunk.

Szedd Magad Pomázon 2018

Tavaszi nagytakarítás a Föld Napján.

Pomázi Gyermeknap 2018. május 26-án

Helyszín: Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár (2013 Pomáz, Huszár u. 3.)

Tájékoztató Pomáz Város Napjáról a Civil szervezetek részére (2018)

 

Kedves Pomázi Közösségek!

 

A 2018 szeptember 15-én, szombaton 08 órától 20 óráig megrendezésre kerülő Pomáz Napi rendezvényről szeretnénk részletes tájékoztatást adni Önöknek.

A rendezvényt idén is a Művelődési Házban és környékén tartjuk meg. A rendezvényen műsorokkal, játszóházzal, kézműves vásárral, büfével várjuk az érdeklődőket. Több száz adag ökörsült és malacsült kiosztására is sor kerül.

Az előző évekhez hasonlóan, a pomázi civil szervezetek és közösségek számára a város az idén is sátrakat, 2 karton ásványvizet (2 l), higiénikus étkezési eszközöket (szervezetenként 50 db), szalvétát, illetve tűzifát tud felajánlani.

Sör asztalokat és padokat előre egyeztetett kérések alapján korlátozott számban tudunk rendelkezésre bocsájtani. Az eszközök kiosztása a művelődési ház klub teraszán történik 7 órától 9 óráig.

Tekintve, hogy a rendezvény helyszíni lehetőségei korlátozottak, kérjük a tisztelt jelentkezőket, hogy a sátor és eszközfoglalásaikat felelősséggel tegyék, azért, hogy ne kelljen senkit elutasítanunk, de ne is legyen kihasználatlan sátor.

Vízvételi lehetőség rendelkezésre áll, viszont áramot sajnos nem tudunk a sátrakhoz biztosítani.

Felhívjuk a figyelmet, hogy akik gázzal főznek, kizárólag nyomáscsökkentővel ellátott eszközt használhatnak a főzéshez! A helyszínen annak meglétét a szervezők, illetve külső hatóság is ellenőrizni fogja, nyomáscsökkentő hiányában nem kezdhető el a főzés.

A sátrakban minden nemű árusítás tilos, tömény alkohol kiszolgálása díjtalanul sem lehetséges.

A sátrak megközelítésére legfeljebb 3 tonnás összsúlyú, előre bejelentett rendszámú járművek vehetők igénybe.

A közösségek kellékeiket szeptember 15-én 7 órától 9 óráig szállíthatják a sátrakhoz, azt követően minden gépjárművel kötelesek elhagyni a lezárt területet.

Az Álmos utca lezárásra kerül a Huszár utcától a Rózsa utcáig.

A rendezvény végeztével, 19 és 20 óra között minden kelléket és eszközt el kell szállítani a sátrakból, mert 20 órakor megkezdődik a sátrak szervezett elbontása. Mielőtt a helyszínt és a sátrakat elhagynák, kérjük jelezzék nekünk, hogy a sátorelemek hiánytalan megléte biztosítva legyen. Ahol probléma jelentkezik, az adott közösségre kénytelenek leszünk ráterhelni a hiányzó alkatrészeket.

Ezúton is felhívjuk a részvevők figyelmét, hogy a rendezvény területét csak a jelentkezési lapon leadott rendszámtáblával rendelkező autók közelíthetik meg.

Kérjük, jelezzék ismerőseiknek, a közösség tagjainak, hogy gyalogosan érkezzenek a helyszínre, mert a parkolás a környéken nehézkes lesz.

Az eseményen jelentős számú rendező és polgárőr segíti a közlekedést, kérjük, velük együttműködve biztosítsuk a rendezvény zökkenőmentes lebonyolítását.

 

A főzőverseny menete:

A verseny négy kategóriában zajlik: 1. Levesek, 2. Pörköltek 3. Sültek és más finomságok. 4. Édességek. A jelentkező szervezetek szeptember 15-én a reggeli kellék átvételkor egy lezárt borítékba helyezett, két példányban készült sorszámot húznak, amelyet csak ők ismerhetnek majd. Emellett ételükhöz a fenti kategóriák azonosító betűjét is ki kell választaniuk, (L., P., S., É.) hogy az azonos kategóriájú ételek versenyezhessenek. A betűvel és az egyik sorszámmal felragasztott tányérban kell a versenybe nevezett ételt az információs sátorhoz hozni 13:45 és 14 óra között.

Az elkészült ételekből így kapott minta az utolsó pillanatig a csapatok számára is „ismeretlen”. A hozzáértő zsűri a számokhoz rendeli majd véleményét.

A 16 órakor kezdődő eredményhirdetés előtt a díjazott „számok” kerülnek kihirdetésre, és csak ekkor derül ki, kik a díjazottak.

A borítékban kapott sorszám második példányával lehet majd átvenni a díjakat a színpadnál.

Kérjük, hogy bármely hús alapanyag vásárlásáról szóló számlájukat hozzák magukkal, mivel a versenyen hatósági állatorvosi és ÁNTSZ ellenőrzésre is sor kerülhet.

A szervezeteket – saját tagságuk ellátása mellett – lehetőségeikhez mérten a programok során fellépő gyermekek és felnőttek megvendégelésére kérjük.

A részletes tájékoztató és a jelentkezési lap a www.pmhkpomaz.huwww.pomaz.hu honlapokon!

Kérnénk, hogy 2018. augusztus 15-ig e-mailen (pmhk@pomaz.hu) vagy postai úton szíveskedjenek azt hiánytalanul kitöltve eljuttatni a Művelődési Ház címére (Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár 2013 Pomáz, Huszár utca 3.).

Az augusztus 15. után érkező jelentkezéseket már sajnos nem tudjuk elfogadni, főként a sátrak bérlése miatt!

 

Minden további kérdésben állunk rendelkezésükre.       Tel.: 06-26-325-163; 06-20-228-2135

   a Művelődési Ház és Könyvtár szervezői

           

Jelentkezési lap itt található a laj alján, a Letöltések címszó alatt.