Új Pomáz térkép, új utcákkal

A városban található 11 db. tájékoztató táblákon is hamarosan kicseréljük a térképeket az aktuális verzióra.

KARÁCSONYI KALENDÁRIUM - december 18. (Pomáz Online videó)

Kalendáriumunk december 24-ig, minden napra új mesékkel, versekkel kedveskedik.

Roboghat a tűzoltóság

Keeway típusú vadonatúj robogót kapott a tűzoltóság.

Polgármesteri támogatás a Pomázi Kutyamenhely oltási költségeire

Az elfogadott 2018-as költségvetés után a polgármesteri keretre érkezett kérelmek elbírálása is megkezdődött.

KARÁCSONYI KALENDÁRIUM - december 1. (Pomáz Online videó)

Kalendáriumunk december 24-ig, minden napra új mesékkel, versekkel kedveskedik.

Pomázi Polgár 2018. novemberi száma

PDF verzió.

Városi megemlékezés Október 23-án 10 órától

Tisztelet a Hősöknek!

 

Helyszíni bejárást tartott az önkormányzat a MÁV-HÉV illetékes vezetőivel, a pomázi HÉV állomáson

Már több mint egy éve annak, hogy hosszú évek után reményteljesnek tűnt, hogy MÁV-HÉV Helyiérdekű Vasút Zártkörűen Működő Részvénytársasággal együttműködést tud kötni az Önkormányzat a HÉV állomásnak és környékének rendezése céljából. Sajnos a hónapok eredménytelenül teltek el melyet a lakosság is érzett, amikor hazaért a városunkba.

Köztudott, hogy jelenleg is az állomás környezetét közmunkások tisztítják napi rendszerességgel (ami napi 6 zsák, hétvégenként 9 zsák szemét összeszedését is jelenti) továbbá az Önkormányzat telepített ide – az egyoldalú kommunikáció miatt „gerilla akció” keretében – padokat, szemeteseket, virágos kertet és végeztette a nagyobb növényzetmetszéseket a park területén, hogy rendezettebb környezetbe érkezhessenek az erre közlekedők. A MÁV-HÉV Zrt. részéről írásos megkeresés érkezett Hivatalunkhoz, melyben a korábbi levelezések eredménytelenségét követően a vállalat tavalyi esztendőben kinevezett vezetői tárgyalásokat kezdeményeztek, ezzel a az önkormányzat és a cég  sikeres együttműködését remélve. A felek  2018. május 10-én a hivatal irodai falai között, május 14-én pedig a helyszínen folytatott megbeszéléseket Vicsi László polgármester dr. Bokori Balázs stratégiai vezérigazgató-helyettessel, Sánta Zoltán üzemeltetési vezérigazgató-helyettessel, Kiss László infrastruktúra üzemeltetési igazgatóval és az állomás vagyonkezeléséért és karbantartásért felelős személyeivel. Az első egyeztetés alkalmával Hájas Róbert Sándor a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatói főtanácsosa kifejtette, hogy az önkormányzatokkal teljesen új kommunikációs stratégiát folytatnak, melyet a menedzsment tagjai egyhangúan támogatnak. Fontos számukra a vonalaik mentén levő települések, ezáltal a lakosság, utazó közönség igényeinek kiszolgálása. Az elmúlt néhány hónapban számos önkormányzati vezetővel folytattak egyeztetéseket, melyek közül tizenkét önkormányzat képviselő testülete fogadta el azt az elvi határozati döntést, melyben kiállnak a HÉV üzem fejlesztése, szolgáltatási színvonalának növelése és a HÉV nosztalgia közlekedés fejlesztése mellett. A megbeszélések során a MÁV-HÉV jelenlévő vezetői egy teljesen új kapcsolattartást és kommunikációt ígértek szakítva a korábbi hagyományokkal. A szemlén a részvevők minden járdaszegélyt, bokrot, fát, biciklitárolót, kerítést, épületrészt szemrevételeztek és remélhetőleg már az elkövetkező napokban megkezdődik a terület rendezése, a növényzet ápolása és a kisebb nagyobb problémák megoldásai. A megbeszélés része volt az állomás területén parkoló kialakítására, a kerékpártárolók problémája, az állomás épületének egységes arculata és a közösségnek is kedvező hasznosítása, de szóba kerültek a jövőre tervezett nagyobb beruházást igénylő fejlesztések is. A felek az együttműködésük alapjait egy megállapodás keretein belül tervezik végrehajtani, melyet a következő napokban fogalmaznak meg.

A területen nagyon sok feladat vár megoldásra, de együtt már sikerülhet létrehozni egy élhetőbb pomázi állomást, ahová mindeni szívesebben fog megérkezni! Természetesen az elért eredményekről folyamatosan tájékoztatni fogjuk a lakosságot és kérjük szíves megértésüket és türelmüket a rendezések okozta esetleges kellemetlenségért, hiszen közös érdekünk a terület megújítása!

Vicsi László polgármester