Pomáz Város Önkormányzata pályázatot hirdet Szociális Szolgáltatási Központ Intézményvezető (magasabb vezető) munkakör betöltésére

állás

INFORMÁCIÓ A SZEMÉTDÍJ CSEKKEK BEFIZETÉSÉRŐL

Fontos információk!

Köszönetnyilvánítás

Vicsi László polgármester és a teljes városvezetés köszönetét fejezi ki minden Pomázinak, aki élt demokratikus jogával és részt vett a tegnapi országgyűlési választáson.

2018. augusztus 20-i események (Pomáz Online videó)

Szent István búcsú, Pomáz Város Szent István napi rendezvény.

Szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tájékoztató

Tájékoztató

Megújult a pomázi Gyermekorvosi Rendelő

A sok munka szemmel láthatóan meghozta gyümölcsét, hiszen az új rendelő szép, modern, igényes és hangulatos

Városi megemlékezés Október 23-án 10 órától

Tisztelet a Hősöknek!

 

Belterületi kerékpárútról és főutcai faültetésről döntött a testület

Október havi rendes testületi ülését tartotta meg Pomáz Város Önkormányzata 2018. október 10-én. A napirendi pontok között két fontos előterjesztés is szerepelt, melyeket a testület mindkét esetben egyhangúlag szavazott meg.

Az első egy sürgősségi előterjesztés volt kerékpárút pályázatra vonatkozóan. A PM_KEREKPARUT_2018 elnevezésű pályázati keretről a nemzetgazdasági miniszter hozott nemrégiben döntést, melynek lényege, hogy az önkormányzatnak így lehetősége nyílik egy olyan pályázat beadására, mely a kerékpáros közlekedést segítené elő Pomáz belterületén a Bihari utca és a Beniczky út között. A pályázat kiírása szerint kizárólag önkormányzati kezelésben levő utakon alakítható ki a kerékpárút. Így az előterjesztésben a Bihari utca, Beethoven utca, Táncsics Mihály utca, Magyar utca, József Attila utca, Huszár utca, Szelistye sétány, Szent István park, Tél utca, Huszár utca nyomvonal szerepelt. A kerékpárút bizonyos szakaszokon a meglévő úthálózaton kerül felfestésre, bizonyos szakaszokon pedig újonnan épül meg.

  • Azért is különös jelentőségű ez a pályázat – mondta Vicsi László polgármester -, mert így a Szentendre és Pomáz között megépülő kerékpárút a város belterületén is folytatódhat a Tiszolczy teleptől egészen a Huszár utca és a Beniczky utca kereszteződéséig.

S, ha már a Beniczky utcát említettük, papírra kell vetnünk, hogy a másik jelentős testületi döntés a főút ezen részével, illetve a Dobogókői úttal kapcsolatos. A város ugyanis ezen az útszakaszon jelentős faültetési programba kezd, ami nagyságrendileg 100-150 fa elültetését jelenti ezen a területen.

  • A főutcánk környezeti állapotának javítása érdekében javasoltam, hogy kezdjünk bele egy jelentős faültetési programba – folytatta Vicsi László. – Első lépésként a fent említett útszakaszokat jelöltük ki, de távlati terveink az egész városra vonatkoznak. A terület képviselőjével, valamint egy Pomázon élő okleveles kertészmérnökkel bejártuk a területet, s meghatároztuk, hogy hova és milyen fákat szeretnénk vagy tudunk elültetni. Olyan fákat szeretnénk ültetni, amik bírják a körülményeket, a forgalmat, a klímát és megfelelő magasságra nőnek. Nagyságrendileg tízmillió forintos beruházásról döntöttünk most, s ezzel a zöldebb Pomáz felé tettünk egy nagy lépést.