1848-49-es megemlékezés - POMÁZ 2019 (Pomáz Online videó)

A márciusi ifjak öröksége ma is eleven!

Pomáz Város Önkormányzat Szociális Szolgáltatási Központja munkatársat keres Ápoló/Gondozó munkakör betöltésére

Állás§

Pomáz Város Polgármesteri Hivatal pályázatot hirdet Településrendezési referens munkakör betöltésére

Állás

Fakivágások Pomázon

Tájékoztató

Kötelező eboltás 2019 áprilisában

Tájékoztató

Felhívás az óvodai és bölcsődei beiratkozás rendjéről a 2019/2020-as nevelési évben

Felhívás

POMÁZ - TeSzedd 2019 (Pomáz Online videó)

Számtalan zsák megtelt szeméttel, köszönhető a Hivatal dolgozóinak, illetve a városvezetők és az akcióra jelentkező polgárok kétkezi munkájának.

Nyomáscsökkenés, ivóvíz-szolgáltatás szüneteltetése 2019.04.26-án 07 - 20 óra között

DMRV Zrt. tájékoztató.

Sikeres rendőrségi razzia!

Elfogott drogos elkövetők és körözött bűnözők Pomázon

Tájékoztató Hulladékszállítási kérdésekben

Fontos tájékoztató!

Hirdetmény az általános iskolai beiratkozás rendjéről

Hirdetmény

Felhívás Közoktatásért Díj elnyerésére 2019

Felhívás

Pomáz Szelektív naptár II. negyedév (2019)

Ismét igénybe vehető a zöldhulladék elszállítás Pomázon.

Pomáz Város Önkormányzat Szociális Szolgáltatási Központja munkatársat keres Családsegítő munkakör betöltésére

Állás

Pomázi Hétszínvirág Óvoda - Bölcsőde óvodai dajka és 3 fő óvodapedagógus munkakör betöltésére pályázatot hirdet

Állás

Tájházak napja Pomázon

Néprajzi Gyűjtemény épületében 2019. április 27-én szombaton 10 és 17 óra között.

Pomáz Város Polgármesteri Hivatal pályázatot hirdet szervezési-hagyatéki előadó munkakör betöltésére

Állás

Sikeres bejáráson vagyunk túl

Természetesen Pomáz

Logó szavazás!

Gazdasági együttműködési megállapodás köttetett Changchenggel

A testület megtárgyalta és elfogadta a Magyar–Kínai Gazdasági Kamara elnökének felvetését.

Vízhiány, nyomáscsökkenés várható Pomáz, település egyes vízellátási területein karbantartási munkavégzés miatt 2019.04.24-én, 8:00-15:00 között

Országos tűzgyújtási tilalom

Március 29. péntektől az ország teljes területén tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe .

Lakótelepi tömegközlekedés Ford kisbuszokkal

Városunk tömegközlekedésében nagy előrelépés várható.

A pomázi németek kitelepítése - vertreibung 1946 Pomaz (Pomáz Online videó)

Pomáz lakosságának egy hatoda, 1032 ember … 386 pomázi családot telepítettek ki erőszakkal 1946 márciusában.

Pomázi Hétszínvirág Óvoda - Bölcsőde pályázatot hirdet kisgyermeknevelő munkakör betöltésére

Állás

Tájékoztató kutak bejelentéséhez

A határidő közeleg: 2018. december 31.

Átadásra került a pomázi rendőrségi szolgálati lakás

A három új Pomázra érkező állandó rendőr számára átadásra került ma a Luppa Vidor utcában egy frissen felújított lakás.

2019 Pomáz Naptár

naptár

Amazonas terrárium kisállat bemutató Pomázon

2018. október 13-án a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtárban.

 

Vicsi László polgármester: Pomáz Város Önkormányzata megbeszélést tartott a várost érintő forgalmi állapotokról

Mint polgármester beszélgetésre hívtam a Magyar Közút NZrt. Pest Megyei Igazgatóságának, valamint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (továbbiakban NIF Zrt.) képviseletét, a Pomázon jelentősen megnövekedett forgalmi helyzet megoldásának kérdése ügyében, egyrészt segítséget, javaslatot kaphasson az illetékes szervektől, másrészt hogy tájékoztatást adhasson a pomázi lakosoknak a megoldások vonatkozásában.
 
Tájékoztattam a megjelenteket, hogy az M0 autóút keleti szakasza és a Megyeri-híd átadása óta jelentősen megnőtt a Pomázon átmenő utakon a forgalom mértéke. A Hivatal véleménye szerint ennek leginkább a 10. sz. főút és Szlovákia felől a Megyeri-híd irányába tartó átmenő forgalom a legfőbb oka, hiszen felmérések szerint a városba a szentendrei út felől NAPI 15 000, Csobánka felől pedig NAPI 11 000 autó halad az utakon, a pomázi lakosság autóinak száma pedig 8000 db így megállapítható,hogy (amennyiben a helyi lakosok nem egyszerre használják a gépjárműveiket) a Pomázon áthaladó autók 2/3-a nem pomázi.
 
A településünkön átmenő országos közutak a város legrégebben beépült, védett utcaképű, ún. Ófalu területén haladnak át. Az utak mentén régi, sok esetben védett épületek, zömében földszintes lakóházak helyezkednek el. A jelentős forgalom okozta rezgés az épületek állagát rontja, a zaj és a por pedig az ott lakók életkörülményeiben okoz problémákat. A városban rendszeresek a több kilométer hosszú torlódások, a keresztező utcákból történő kihajtás és a gyalogosok átkelése ezeken az utakon minden nap balesetveszélyes helyzeteket teremt. A tömegközlekedési járművek nem tudják tartani a menetrendet, ezért sokszor reggelente gyermekek tucatjai késnek el az iskolából. A reggeli és délutáni csúcsidőszakokban az ún. Fő utcán csak araszolva lehet közlekedni. Már reggel 7 óra előtt jelentős torlódás van ezen az útszakaszon, emiatt a közlekedők kerülőutakat keresve a település alsóbb rendű helyi közútjait, sokszor a lakó-pihenő övezeti táblákat figyelmen kívül hagyva veszik igénybe. Az utóbbi hónapokban ez olyan mértéket öltött, hogy már a helyi közutakon is forgalmi dugók alakulnak ki, amiket az ott lakók is egyre nehezebben viselnek.
A város a problémák megoldásának érdekében a HÉV állomáson (benzinkúttal szemben) a MÁV-HÉV Zrt. területén P+R parkolókat szeretne kialakítani, valamint a kerékpáros közlekedés elősegítésére kerékpárutat kíván építeni, védve az egyéb módon közlekedőket. 
A megbeszélésen javaslatként felmerült az átmenő forgalomnak a településre való behajtásának ütemezése érdekében a város Dobogókő felőli oldalán, a csobánkai kereszteződésben zsilipelő lámpás csomópont kialakítása is, melynek költségeit szükség esetén Pomáz Városa részben vagy egészben kész átvállalni. A zsilipelő lámpás csomópontot én magam javasoltam a megbeszélés elején.
Magyari László a Magyar Közút NZrt. Pest Megyei Igazgatóság   képviseletében jelezte, hogy  az ismertetett problémák nem egyediek, azok az M0 mentén illetve a budapesti agglomerációban szinte minden településen felmerülnek. A Budakalászt elkerülő út megépítése minden érintett településnek hasznára válik majd. A csobánkai kereszteződés zsilipelő lámpás csomóponttá alakításának lehetőségét mindezek mellett meg fogják vizsgálni és remélhetően 2019. január-februárra a forgalom modellezése ill. tervezői költségbecslés is rendelkezésre fog állni annak érdekében, hogy az mielőbb megvalósítható legyen.
Szabóné Tóth Ildikó  a NIF Zrt. munkatársa ismertette, hogy a NIF Zrt-nél előkészítés alatt áll az M0 autóút 11.-10. sz. főutak közötti szakasza, mely várhatóan 2020. év végéig tervezési szakaszban van. Az építési engedélyezési eljárás során a 10. sz. főút menti települések kérték egy térségi forgalomtervezési modell elkészítését, melynek a NIF Zrt. eleget is tett. Ez a tanulmány (mely egészen a M1 autópályáig kiterjedően vizsgálta a térséget) megállapítja, hogy az M0 északi szektor megépítésének legnagyobb nyertese Pomáz Városa lesz. Az M0 esetében a NIF Zrt. csak a tervezést kapta feladatául, a kivitelezéssel kapcsolatban nem tud információval szolgálni.
A Budakalászt elkerülő útra ugyan jogerős építési engedélyük van, azonban a Budakalász, Zrínyi u-i lakosok védelme érdekében létesítendő kiegészítő létesítmények miatt szükséges az út terveinek módosítása. Ehhez kapcsolódóan nem sima ipartelepi bekötés lenne, hanem a Céhmester utcai csomópont körforgalmas kialakítását tervezik. A módosított tervek elkészítése 2019. januárban kezdődhet, 2019-ben lefolytathatják az engedélyezési eljárást és a kivitelezés kb. 2020 végén kezdődhet.
 
Amennyiben újabb információval rendelkezünk a város közlekedési helyzetének javításával kapcsolatosan, úgy folyamatosan tájékoztatjuk lakosainkat!
 
Vicsi László 
Polgármester