Művelődésszervező munkatársat keresünk

állás

Pomáz Város Polgármesteri Hivatal pályázatot hirdet Főépítész munkakör betöltésére

Állás

Március 15-e napján esős, szeles nap van kilátásban az időjárás-előrejelzések alapján

Kérjük kísérjék figyelemmel webes felületeinket.

Fáklyás felvonulás indul a Művelődési Háztó a Városháza parkjában lévő kopjafáig

Meghívó

 

A református templom kétszáz éves jubileumát ünnepelték

A Református Egyház Pomázi Gyülekezetében 2019 januárban igazán jeles alkalmat ünnepeltek. A templom használatba vételének 200. évfordulóját ülték, a református hívek ugyanis 1819. január 24-én vették birtokba az oratóriumot. 

A helyi közösség 2019. január 27-én vasárnap 15.00 órakor tartott ezen alkalomból hálaadó istentiszteletet, melyen Nyilas Zoltán esperes és sok meghívott vendég mellett a gyülekezetben szolgált Dr. Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki református egyházkerületének püspöke is. Az eseményen csordultig megtelt a református templom, így rengetegen hallhatták Sántha János főgondnok köszöntését, majd az apostoli köszöntést Nyilas Zoltán tolmácsolásában. Ezt követte a hittanosok szolgálata, majd a főének Nyilas Zoltán vezetésével. A szót ezek után Dr, Szabó István püspök vette át, aki fohásza során köszönetet mondott azért, hogy Isten immár kétszáz éve hajlékot ad ebben a házban a pomázi gyülekezetnek.

  • Szívünkben kettősséggel imádkoztunk ezért az alkalomért, hiszen a pomázi gyülekezetünk felett érzett örömbe egyházkerületünkben leégett kollégiumunk miatt keserűség és szomorúság is vegyült - mondta. - De az Isteni gondviselést egész életünkben tanulva tudjuk, hogy mi az a jó, amit az Isten a rosszból is a javunkra fordít. S így van ez fordítva is, hiszen az ünnepbe is vegyülhet rossz. De az ünnep azért van, hogy feledtesse a rosszat, begyógyítsa a sebeket. S ilyen nevezetes ünnepen bizton feledjük a rosszat, s gyógyulnak sebeink. Úgy üljük meg a jubileumot, hogy az szívig ható legyen, s vezessen minket tovább az életünkben, akár itt a gyülekezetben, akár máshol.

A püspöki fohász után igehirdetés, imádság, úri imádság, a Psalmus kórus szolgálata és Múltunk dióhéjban címmel Könczöl Dánielné visszaemlékezése is szerepelt a hálaadó istentisztelet programjában, melyet szeretetvendégség zárt e jeles napon.