Kiépült a Rákóczi Ferenc és a Mátyás király utca csapadékvíz elvezetése

2019. április 30-án került átadásra a két utca csapadékvíz elvezetésének projektje.

Felhívás az óvodai és bölcsődei beiratkozás rendjéről a 2019/2020-as nevelési évben

Felhívás

Pomáz Város Önkormányzata pályázatot hirdet Pomázi Hétszínvirág Óvoda-Bölcsőde Intézményvezető (magasabb vezető) munkakör betöltésére

Sikeres bejáráson vagyunk túl

Mesedombi Óvoda körüli járda építés

A járda által az intézménybe járó kicsik és az arra járó gyalogosok mindennapi közlekedése könnyebbé válhat.

Pomáz Város Polgármesteri Hivatal pályázatot hirdet Főépítész munkakör betöltésére

Állás

FELHÍVÁS Pomáz Közművelődéséért Díj adományozására

Pomáz Város Önkormányzata felhívja az érintettek figyelmét a 2019. évi Pomáz Közművelődéséért Díj adományozására.

Pomáz Város Polgármesteri Hivatal pályázatot hirdet Településrendezési referens munkakör betöltésére

Állás

Hirdetmény az általános iskolai beiratkozás rendjéről

Hirdetmény

1848-49-es megemlékezés - POMÁZ 2019 (Pomáz Online videó)

A márciusi ifjak öröksége ma is eleven!

Tájékoztató kutak bejelentéséhez

A határidő közeleg: 2018. december 31.

Végső búcsú Héder Gézától †

Isten nyugosztalja városunk díszpolgárát, Hazánk '56-os szabadságharcosát, Pomáz egykori nemzetőrparancsnok-helyettesét, Héder Gézát.

Pomáz Város Önkormányzat Szociális Szolgáltatási Központja munkatársat keres Ápoló/Gondozó munkakör betöltésére

Állás§

POMÁZ - TeSzedd 2019 (Pomáz Online videó)

Számtalan zsák megtelt szeméttel, köszönhető a Hivatal dolgozóinak, illetve a városvezetők és az akcióra jelentkező polgárok kétkezi munkájának.

Pomázi Hétszínvirág Óvoda - Bölcsőde pályázatot hirdet kisgyermeknevelő munkakör betöltésére

Állás

A pomázi németek kitelepítése - vertreibung 1946 Pomaz (Pomáz Online videó)

Pomáz lakosságának egy hatoda, 1032 ember … 386 pomázi családot telepítettek ki erőszakkal 1946 márciusában.

Tájházak napja Pomázon

Néprajzi Gyűjtemény épületében 2019. április 27-én szombaton 10 és 17 óra között.

TÁJÉKOZTATÁS a 2019 évi kéményseprésről

2019. január elsejétől Pomáz település kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete.

Játszóház :)

2019. május 4-én a Művházban!

 

Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy fasor a Vörösmarty utca végében

A Vörösmarty utca végénél, –  amit mindenki csak a KARITÁSZ előtti rész, vagy a Napközi Bisztróról jegyez meg – , egy szép vérszilvafasor található. A bordó levelű fasor a közterületen díszíti az útszakaszt és a járdát és a területrész jellegének, hangulatának meghatározó eleme.

Az egész 2018 évben kezdődött, amikor az egyik lakó megelégelte, hogy az internetszolgáltató nem tudja biztosítani a szakadozás mentes szolgáltatást, mondván a fa ágainak lengedezése bezavar. Bejelentést tett hát, hogy életveszély van és az elektromos kábelekre ránőtt fákat ideje megmetszenie a közterület kezelésért felelős önkormányzatnak. A hivatal dolgozói meg is állapították, hogy valóban vészes közelségbe kerültek az elektromos vezetékekhez a fák ágai, ezért szakértő kertész vállalkozó megbízás alapján elvégezte a metszéseket, megszabadítva az elektromos vezetékeket a fák ágaitól.

A metszés elvégzése után rövid idő múlva érkezett a bejelentés: az Önkormányzat semmit nem csinált. Nem értve az elégedetlenkedést megkerestük a bejelentőt aki pontosította, hogy a saját internetkábele az amelynek problémát okoznak a fák továbbá az útszakaszt nem világítja meg a fák felett lévő lámpatest megfelelően, ezért további metszéseket kért. A kért metszéseket a fasor egészének jellegét figyelembe véve elvégeztük 2018 őszén így a kábelek közelében már nem voltak gallyak.  Úgy tűnt megfelelő a végeredmény, hiszen nem történt visszajelzés az ügyben.

Idén márciusban viszont a kérdéses oszlop körül – ahonnan az út túloldala felé kábelek haladnak – két fa teljesen elvesztette a lombozatának nagy részét. Megcsonkítva az apró ágaitól, nagyobb ágaitól erősen lerövidítve lógnak ki a sorból, utat engedve egyéb kábeleknek. A levágott gallyak a kondi park és a kerítés mellé ledobálva várják, hogy valaki bejelentse, hogy itt vagyok, szedjetek össze, vigyetek el, mert hamarosan szemetet is dobálnak mellém.

Ilyenkor várhatóak a lakossági bejelentések is, hogy az önkormányzat miért vágta le, miért így vágta, mit hagyott ott, miért nem viszi el, miközben a fa metszőjének kiléte ismeretlen?!

A levágott gallyak elszállítására természetesen felszólítjuk a metszést elvégző magánszemélyt, de kérjük a lakosságot, ha hasonló tevékenységbe kezdenek közterületen, – főleg ha egy jellegzetes fasor esetében teszik azt –, egyeztessenek a közterület kezelőjével, azaz az önkormányzattal és kérjék meg hozzájárulásunkat.

 

Köszönjük az együttműködésüket!

Pomáz Város Önkormányzata