Sikeres bejáráson vagyunk túl

Ismét TeSzedd Pomázon is!

Idén márciusban ismét alkalom adódik, hogy szebbé tegyük környezetünket, megtisztítsuk városunkat a felelőtlenül elhagyott hulladéktól!

Tájékoztatás zöldhulladék elszállításról

Ismét igénybe vehető a zöldhulladék elszállítás Pomázon.

2019. ÉVI BEÍRATKOZÁS RENDJE

Felhívás

Legyünk figyelemmel a gyermekekre!

A Pomázi Polgárőr Egyesület felhívása!

Fáklyás felvonulás indul a Művelődési Háztó a Városháza parkjában lévő kopjafáig

Meghívó

 

Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy fasor a Vörösmarty utca végében

A Vörösmarty utca végénél, –  amit mindenki csak a KARITÁSZ előtti rész, vagy a Napközi Bisztróról jegyez meg – , egy szép vérszilvafasor található. A bordó levelű fasor a közterületen díszíti az útszakaszt és a járdát és a területrész jellegének, hangulatának meghatározó eleme.

Az egész 2018 évben kezdődött, amikor az egyik lakó megelégelte, hogy az internetszolgáltató nem tudja biztosítani a szakadozás mentes szolgáltatást, mondván a fa ágainak lengedezése bezavar. Bejelentést tett hát, hogy életveszély van és az elektromos kábelekre ránőtt fákat ideje megmetszenie a közterület kezelésért felelős önkormányzatnak. A hivatal dolgozói meg is állapították, hogy valóban vészes közelségbe kerültek az elektromos vezetékekhez a fák ágai, ezért szakértő kertész vállalkozó megbízás alapján elvégezte a metszéseket, megszabadítva az elektromos vezetékeket a fák ágaitól.

A metszés elvégzése után rövid idő múlva érkezett a bejelentés: az Önkormányzat semmit nem csinált. Nem értve az elégedetlenkedést megkerestük a bejelentőt aki pontosította, hogy a saját internetkábele az amelynek problémát okoznak a fák továbbá az útszakaszt nem világítja meg a fák felett lévő lámpatest megfelelően, ezért további metszéseket kért. A kért metszéseket a fasor egészének jellegét figyelembe véve elvégeztük 2018 őszén így a kábelek közelében már nem voltak gallyak.  Úgy tűnt megfelelő a végeredmény, hiszen nem történt visszajelzés az ügyben.

Idén márciusban viszont a kérdéses oszlop körül – ahonnan az út túloldala felé kábelek haladnak – két fa teljesen elvesztette a lombozatának nagy részét. Megcsonkítva az apró ágaitól, nagyobb ágaitól erősen lerövidítve lógnak ki a sorból, utat engedve egyéb kábeleknek. A levágott gallyak a kondi park és a kerítés mellé ledobálva várják, hogy valaki bejelentse, hogy itt vagyok, szedjetek össze, vigyetek el, mert hamarosan szemetet is dobálnak mellém.

Ilyenkor várhatóak a lakossági bejelentések is, hogy az önkormányzat miért vágta le, miért így vágta, mit hagyott ott, miért nem viszi el, miközben a fa metszőjének kiléte ismeretlen?!

A levágott gallyak elszállítására természetesen felszólítjuk a metszést elvégző magánszemélyt, de kérjük a lakosságot, ha hasonló tevékenységbe kezdenek közterületen, – főleg ha egy jellegzetes fasor esetében teszik azt –, egyeztessenek a közterület kezelőjével, azaz az önkormányzattal és kérjék meg hozzájárulásunkat.

 

Köszönjük az együttműködésüket!

Pomáz Város Önkormányzata