Megújult a Védőnői Szolgálat tetőszerkezete

Pomáz Város Önkormányzata önerőből felújította a Védőnői Szolgálat teljes tetőszerkezetét.

Tájékoztató óvodák nyári zárvatartásáról 2019

Tájékoztató

Természetesen Pomáz

Pomáz Város Önkormányzata megbízta Sinka Anikó pomázi grafikust a Város friss arculatának központi eleme, a logó elkészítésével.

Megkezdődött az 50 literes hulladékgyűjtő edények cseréje

Május közepén megkezdődött a lakossági 50 literes hulladékgyűjtő edények cseréje.

Pomáz Város Önkormányzat Szociális Szolgáltatási Központ, Idősek Napközbeni Ellátására Ápoló/Gondozó munkatársat keres

Főépítészi változások

Tájékoztató

Kötelező eboltás 2019 áprilisában

Tájékoztató

Pomáz Város Önkormányzata pályázatot hirdet Pomázi Hétszínvirág Óvoda-Bölcsőde Intézményvezető (magasabb vezető) munkakör betöltésére

Pomáz Város Polgármesteri Hivatal pályázatot hirdet Főépítész munkakör betöltésére

Állás

Tájékoztató Hulladékszállítási kérdésekben

Fontos tájékoztató!

Tájékoztató Pomáz Város Napjáról a Civil szervezetek részére

Pomáz város napja idén szeptember 14-én kerül megrendezésre.

Végső búcsú Héder Gézától †

Isten nyugosztalja városunk díszpolgárát, Hazánk '56-os szabadságharcosát, Pomáz egykori nemzetőrparancsnok-helyettesét, Héder Gézát.

Gazdasági együttműködési megállapodás köttetett Changchenggel

A testület megtárgyalta és elfogadta a Magyar–Kínai Gazdasági Kamara elnökének felvetését.

Amazonas terrárium kisállat bemutató Pomázon

2018. október 13-án a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtárban.

 

Német kitelepítési megemlékezés Pomázon

Méltó módon emlékezett meg városunk idén is a pomázi németek kitelepítésének 73. évfordulóján. 1032 kitelepített pomázi németről emlékezett meg városunk vezetése és az eseményeken jelen lévők. Az eseményt ez alkalommal is a Pomázi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Pomázi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület, valamint a Pomázi Német Nemzetiségi Általános Iskola szervezte. Március 10-én a temetőben lévő emlékkeresztnél és a katolikus templom melletti Grottánál koszorúzás zajlott, utána emlékmise és koszorúzás a római katolikus templomban.

Pomázról 1946-ban gyűjöttek össze és telepítettek ki erőszakkal 1032 embert. Egy vagonba 30-40 személyt zsúfoltak be csomagjaival, mind a 386 pomázi családnak ez a sors adatott 1946. március 12-én.

A megemlékezés sorozat további eseményei 12-én a Német Nemzetiségi Általános Iskolában folytatódtak az iskola növendékeinek előadásával, majd koszorúzás zajlott a Waldangelloch téri sváb keresztnél, a HÉV állomás falán elhelyezett emléktáblánál. Koszorúzás és megemlékezés volt a Német Közösségi Háznál is, ahol felléptek a Teleki-Wattay Művészeti Iskola növendékei, a Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói és a pomázi óvónők Eszterlánc kórusa. A műsort követően közös emlékezés zajlott múltról, jelenről és jövőről. Az eseményen Vicsi László polgármester hangsúlyozta, hogy fontos emlékezni a múltra és azon kell lennünk, hogy hasonló tragédiák ne fordulhassanak többé elő a jövőben.