A pomázi németek kitelepítése - vertreibung 1946 Pomaz (Pomáz Online videó)

Pomáz lakosságának egy hatoda, 1032 ember … 386 pomázi családot telepítettek ki erőszakkal 1946 márciusában.

Tájékoztató Hulladékszállítási kérdésekben

Fontos tájékoztató!

2019 Pomáz Naptár

naptár

TÁJÉKOZTATÁS a 2019 évi kéményseprésről

2019. január elsejétől Pomáz település kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete.

 

Életében nem kaphatott annyi figyelmet, mint az utolsó perceiben…

Május 10-én este ismét szolgálatra indult a Pomázi Polgárőrség. Szokásunkhoz híven a parancsnoki eligazítás után elindult az esti szolgálat, aminek sajnos nagyon szomorú vége lett...

A polgárőr autó négy polgárőrrel indult útjára. Ezen a kellemes májusi estén látszott, hogy több fiatal van az utcákon. Ellenőriztük a szokásos problémás területeket. Jó volt látni, hogy a Dera utca hangulata a felszerelt kamerával (és azzal a tudattal, hogy az utca végén lévő ingatlant a közeljövőben egy olyan család fogja átvenni, akik garanciát vállaltak az ingatlan rendbetételére és a kétes elemek távoltartására) milyen pozitív irányba változik. Tegnap este is két rendőr járőr erősítette városunk közbiztonságát. Velük többször is összefutottunk az esti szolgálat során. A HÉV állomásnál a rendőrökkel közösen vigyáztuk a hazaérkezők és utazni vágyók nyugalmát. Itt történt az a szomorú esemény, ami mély nyomot hagyott a lelkünkben. Miközben az állomáson járőröztünk dudálást és tompa puffanást hallottunk. Kisvártatva fiatalok szaladtak oda hozzánk, hogy gázolás történt a zebra környékén. Rendőrökkel közösen odasiettünk, s láttuk, hogy egy nagytestű, az állomáson jól ismert kutyust gázoltak el. A gázoló nem állt meg. Szegény kutyus az út szélén feküdt, látszott rajta, hogy óriási fájdalmai vannak. Azonnal hívtam az állatorvost és úgy állt meg a rendőrautó, hogy védjük az arra haladó forgalomtól. A rendőrök és mi polgárőrök tehetetlenül néztük szegény párát. Azon gondolkodtam, ápolatlan bundáját elnézve, hogy egész életében nem kaphatott annyi figyelmet, mint az utolsó perceiben. A rendőrautó villogó fényei és az odasereglett emberek aggódó tekintete mellett lehelte ki szegény pára a lelkét. Külön köszönöm Dr. Papp Gabriella doktornőnek, hogy a nagyon késői hívásomra is azonnal kijött, de sajnos segíteni már nem tudott. Elmondta, olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy nem lehetett volna megmenteni. Mindannyiunkat mélységesen megrázott a kutyus halála. Éjszaka mikor hazaértem az első dolgom volt, hogy a békésen szundikáló kutyusomat hosszú ideig simogassam.

Vicsi László polgárőr, polgármester

(a kép illusztráció)