TÁJÉKOZTATÁS a 2019 évi kéményseprésről

2019. január elsejétől Pomáz település kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete.

A pomázi németek kitelepítése - vertreibung 1946 Pomaz (Pomáz Online videó)

Pomáz lakosságának egy hatoda, 1032 ember … 386 pomázi családot telepítettek ki erőszakkal 1946 márciusában.

2019. ÉVI BEÍRATKOZÁS RENDJE

Felhívás

Tájékoztató a Városunk Pomáz Facebook oldal moderálásáról, megfelelő használatáról

Tájékoztató

Tájékoztató Hulladékszállítási kérdésekben

Fontos tájékoztató!

11 éves a György Ádám Kastélyakadémia

György Ádám zongoraművész a 10. jubileumi év után idén is megnyitja zongoraakadémiáját Pomázon.

 

Megkezdődött az 50 literes hulladékgyűjtő edények cseréje

Május közepén megkezdődött a lakossági 50 literes hulladékgyűjtő edények cseréje, amelyet jogszabály ír elő mindenkinek, s a jogszabályi kötelezettséget az önkormányzat átvállalja a lakosoktól. Vicsi László polgármester személyesen adta át az első néhány hulladékgyűjtő edényt május 21-én.

A szentendrei Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. megküldte a lakosság részére arra vonatkozó tájékoztató levelét, hogy 2019 évben szükségessé vált az 50 literes szemétgyűjtőknek 60 literesre való cseréje. A VSZ ZRt.-vel történt megállapodás alapján – a 2019 január elsején szemétszállítási szerződéssel rendelkező polgárok közül – az önkormányzat azon lakosok számára, akik részére, a Pomázi Polgármesteri Hivatal 70 éven felüli egyedülállóként igazolást adott ki az 50 literes kukát 60 literesre cseréli. Mindezen felül a város szintén biztosítja a szeméttárolók cseréjét és annak díját azon 70 éven feletti házasoknak is, akik szintén rendelkeznek a Pomázi Polgármesteri Hivatal igazolásával és akiknek az 50 literes tárolót 80 literesre kell cserélniük összhangban a magasabb szintű és a helyi rendeletekkel.