2019 Pomáz Szelektív naptár III. negyedév

Szelektív- és zöldhulladék szállítási naptár .

2019 Pomáz Naptár

naptár

POMÁZ - TeSzedd 2019 (Pomáz Online videó)

Számtalan zsák megtelt szeméttel, köszönhető a Hivatal dolgozóinak, illetve a városvezetők és az akcióra jelentkező polgárok kétkezi munkájának.

Tájékoztató Pomáz Város Napjáról a Civil szervezetek részére

Pomáz város napja idén szeptember 14-én kerül megrendezésre.

2019. ÉVI BEÍRATKOZÁS RENDJE

Felhívás

1848-49-es megemlékezés - POMÁZ 2019 (Pomáz Online videó)

A márciusi ifjak öröksége ma is eleven!

Főépítészi változások

Tájékoztató

Tájékoztató óvodák nyári zárvatartásáról 2019

Tájékoztató

Tájékoztató Hulladékszállítási kérdésekben

Fontos tájékoztató!

11 éves a György Ádám Kastélyakadémia

György Ádám zongoraművész a 10. jubileumi év után idén is megnyitja zongoraakadémiáját Pomázon.

 

Milyen lesz a Dera-patak, a rekonstrukció után?

Az utóbbi időben sajnos sok olyan vád éri a Dera-patak rekonstrukcióját, amely hamis információk tömegével félrevezeti a lakosságot.

A József Attila út mentén kivágott néhány fából erdőírást vizionálnak, betonrengeteget, egyéni nyerészkedéseket stb.

Minden vádra nem tud az önkormányzat a fórumokon reagálni, ezért néhány alapvető adattal szeretnénk segíteni a tájékozottságot.

Az önkormányzat nem szeretne ilyen medert kialakítani a Dera patakban:

A rekonstrukció alapvető céljai között, - a szemét összeszedése mellett - a problémás területek árvíz, illetve omlásveszélyes, vagy a hosszú idő alatt  összetorlódott  szemét, hordalék tömörödése által kialakult torlaszok, megszüntetése, a patak vészhelyzetben, akár gépekkel való megközelítésének biztosítása szerepel, valamint elterelődései miatti partfal omlások további megakadályozása, a meglévő hídvízmű építmények felújítása/karbantartása tisztítása. A munkálatok több mint 350 Millió forintos nagyságrendűek, mely kevés hozzáadott önkormányzati forrás mellett 100%-os intenzitású állami támogatás. Hosszú évek óta először fordítódik ekkora költség a patakra, mely munkálatok most már halaszthatatlanná váltak.

A önkormányzat a munkákkal meg szeretné védeni az emberi életet, vagyont és a magát a természetet is, mert mi ilyen patakot álmodtunk:

Mindezekből következik, hogy az önkormányzat nem végez fairtást és nem fogja elpusztítani a patak partján lévő összes növényzetet, fákat, élővilágot.  A megtisztult patak melletti élővilág a maga ritmusában helyre fogja állítani magát és innentől már csak fenn kell tartani a megfelelő állapotot, mely az önkormányzat számára mint a patak fenntartójára kötelezettségként is hárul. Az önkormányzat folytatja a már megkezdett faültetési koncepciót és a kivágott helyett a város egyéb területein közel kétszer annyi fát szándékozik elültetni. A munkálatok során mint eddig mindig fokozottan figyelünk a meglévő élővilágra, természetre.

Pomáz Város Önkormányzata