Tájékoztató Hulladékszállítási kérdésekben

Fontos tájékoztató!

TÁJÉKOZTATÁS a 2019 évi kéményseprésről

2019. január elsejétől Pomáz település kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete.

 

NYILT LEVÉL POMÁZ VÁROS VÁLASZTÓPOLGÁRAIHOZ

Tisztelt választópolgárok!

 

Sajnálatos módon a 2019-es önkormányzati választási kampányában megjelent az első megtévesztésre alkalmas információ, mely dr. Siklódi Csilla magát képviselőjelöltnek feltüntető polgár részéről került nyilvánosságra saját facebook oldalán.

A közzétett szöveget nem kívánom elemezni, hanem mint a Pomázi Választási Iroda vezetője és a város jegyzője a jogi tényeket szeretném a választópolgárok tudomására hozni ezen nyílt levéllel, mely az önkormányzat facebook oldalán és a város hivatalos honlapján kerül megjelentetésre.

A jogi tények: Waldangelloch tér nevet viselő közterületet a Bodza utca, Diófa utca, Fűzfa és Orgona utcák által határolt területen, 2017.06.21 napján jelölte ki a képviselőtestület. Egyetlen ingatlan van rajta, az állatorvosi rendelő, mely magántulajdon, önálló címmel rendelkezik, nem lakóingatlan, bejelentkezve ide senki sincs.

A címjegyzék felülvizsgálata idén tavasszal, 2019 március 28. napján megtörtént, ahol tévesen került besorolásra a Waldangelloch tér, eltévesztve a tér fizikai helyét, összekeverve az Oberhausen-Rheinhausen térrel, mely ténylegesen a Huszár utca és a Kartal utca találkozásánál van.

Igy került a 4 sz. egyéni választókerület 8. számú szavazókörébe, mint bejelentett lakossal nem rendelkező közterület.

A hibát javítani nem lehet, mert a címjegyzék, a felülvizsgálatot követően, jogszabály szerinti időpontban, központilag lezárásra került.

Választópolgár nincs bejelentkezve, nem is lehet, mivel lakóingatlan nem található rajta.

A Pomáz települési lakos számára kiadott lakcímkártya csak a Pomáz település nevet tartalmazza, címadat nélkül. Az ilyen választópolgárok részére kötelező kijelölni a Választási Iroda vezetője részéről azt a szavazókört, ahol szavazhatnak, ez Pomáz esetében évtizedek óta a 4. számú választókerületbe esik.

Egyébként szintén itt szavaznak bizonyos választásokon az átjelentkező szavazók is, hiszen ez a Városházával szemben, a település központjában található, de ez nem vonatkozik a mostani önkormányzati választásra, mivel a tartózkodási hellyel rendelkező, átjelentkező szavazók a tartózkodási helyük szerinti cím szavazókörébe kerülnek átsorolásra.

A megtévesztés és félrevezetés abban nyilvánul meg, hogy dr. Siklódi Csilla azt sugallja, ez a tévedés szándékos volt, azt eredményezheti, hogy „ha már úgyis ott vannak, a kedvükért a Waldangelloch teret is áthozták oda, szavazni is fognak az itt lakókkal együtt, vagy ellenük?”

A fentiekben részletesen kifejtettem, hogy ez miért nem lehetséges.

Ami viszont szintén jogi tény: dr. Siklódi Csilla pomázi polgár jelenleg nem képviselőjelölt.

A Pomázi Választási Iroda részére ajánlóíveket adott ki, amelyek nem kerültek leadásra, nem történt meg az ajánlás ellenőrzés, nem történt meg a jelöltbejelentés, nem vehette nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság.

Jelenleg Pomázon 8 egyéni választókerületben a FIDESZ–KDNP jelöltjei vannak jogerősen nyilvántartásba véve, továbbá szintén FIDESZ-KDNP jelölő szervezet által indított polgármesterjelöltet vett nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság.

Tájékoztatom a város szavazópolgárait, hogy jelöltekről hivatalos tájékoztatást a Nemzeti Választási Iroda által vezetett valasztas.hu oldalon, továbbá a városi honlapon (pomaz.hu), a Helyi Választási Bizottság határozataiból kaphatnak.

Amennyiben a választással kapcsolatosan bármely információt, tájékoztatást kívánnak kapni úgy a Helyi Választási Iroda minden munkatársa az Önök rendelkezésére áll.

 

Pomáz, 2019 szeptember 3.  16.10 perc

 

 

                                                                               Szabóné dr. Bartholomaei Krisztina

                                                                               Helyi Választási Iroda vezető, jegyző