TÁJÉKOZTATÁS a 2019 évi kéményseprésről

2019. január elsejétől Pomáz település kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete.

Tájékoztató Hulladékszállítási kérdésekben

Fontos tájékoztató!

 

Lengyel katonai delegáció járt városunkban

Amint azt jól tudjuk, lengyel magyar két jóbarát. Ezt támasztotta alá az a tény is, hogy a Magyar Tartalékosok Szövetségének Pest Megyei Szervezete meghívásának eleget téve Magyarországra és azon belül is Pomázra látogatott a Lengyel Hadsereg 34-ik vadászrepülő ezred tartalékos tisztjeinek és szimpatizánsainak egyesülete. Városunkban Vicsi László polgármester fogadta a lengyel delegációt előbb a városházán, majd a Teleki-Wattay kastélyban tartott ebéden.

Bíró Sándor ny.r. ezredes a MATASZ megyei vezetője röviden köszöntötte a vendégeket, akik természetesen a Pomáz Város Napját is megtisztelik jelenlétükkel.

- Azért gondoltam mindenképpen programba tervezni lengyel barátaink számára ezt a látogatást, mert Pomázzal nagyon szoros kapcsolatokat ápolunk, s sok rendezvényt rendezünk itt - mondta.

Vicsi László polgármester – aki a nap folyamán két emlékplakettet is átvehetett - ezután részletesen bemutatta városunkat a delegáció számára, majd örömét fejezte ki a látogatás kapcsán.

- Megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen szintű delegációt fogadhatunk. El kell mondanom nekem is, hogy remek kapcsolatot ápolunk a helyi tartalékosokkal, akik számos rendezvényünkön oktatják a gyerekeket, s reméljük, kedvet csinálnak ahhoz nekik, hogy akár egyenruhába öltözve védjék a hazájukat.

A köszöntők sorát Zyegfrid Znack nyugállományú ezredes zárta.

- Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Baltikumról jött tengerészeket volt ideje fogadni polgármester úrnak - mondta. - A magyar katonák között biztosan különösek vagyunk ezekkel az egyenruhákkal… Részemről is kiemelendő az az együttműködés, melyet a Magyar Tartalékosok Szövetségének Pest Megyei Szervezetével ápolunk, s nem titok minden alkalommal örömmel érkezünk Magyarországra, hogy barátságunkat ápoljuk.