TÁJÉKOZTATÁS a 2019 évi kéményseprésről

2019. január elsejétől Pomáz település kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete.

Tájékoztató Hulladékszállítási kérdésekben

Fontos tájékoztató!

 

Pomáz város napja 2019

A hagyományos családi és civil nap Vicsi László polgármester nyitóbeszédével kezdődött, amiben városunk vezetője szeretettel köszöntötte a városnapon megjelenteket és mindenkinek tartalmas, kellemes, élményekkel teli időtöltést kívánt.

Idén is változatos színpadi műsorokat és bemutatókat élvezhettek a résztvevők, volt főzőverseny, ökörsütés, gyerekeknek játszóház és ugrálóvár, kiállítások, vásártér és büfé. Fehér Júlia és Juhász Károly színművészek segítették a programok lebonyolítását, mint a nap házigazdái. Nekik ezúton is köszönjük segítségüket, precizitásukat és jó humorukat, melyen nem egyszer jót mulatott a közönség. Nagy sikere volt minden fellépőnek, a Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar Star Wars koncertjének, a No Comment Hip Hop táncosoknak, a Marossy karate bemutatónak, a Tánc a Köbön Mazsorett Csoportnak, a Diamond Cheer Dance-nek, Csonka Zsuzsanna és Berkes János operett műsorának, a Senior táncosoknak, a Holdvilág árok OKE műsorának, Sipos Mihály és a Búzavirág Hátradőlős Daloskörnek, az Ataru Taiko ütőegyüttesnek, a Távol-Keleti Harcművészeti bemutatónak. Idén is volt Pomáz legerősebb embere vetélkedő a POVEK szervezésében, ahol erős pomázi urak és idén már hölgyek is bizonyíthatták fizikai állóképességüket. Az Önkormányzat külön standdal várta a kerékpározókat, ahol egyszerű KRESZ-teszt kitöltése után kerékpáros ajándékokat lehetett átvenni az új kerékpárút kapcsán. A teszt kitöltésre nagy örömünkre sokan jelentkeztek. Ahogy sok szelfi is készült és ellepték a közösségi médiát azok a képek, melyek a Pomáz szelfibútor előtt készültek. Különösen népszerű volt a második karakter, amely piros szívvel helyettesített az „o” betűt. Megtelt a Szent István park az ejtőernyős ugrásra várva, melyet a MATASZ Pest Megyei szervezetének és az AERO KING Ejtőernyős Klubnak köszönhettünk. Kiváló kiállításokat tekinthettünk meg a Művelődési Ház épületében, így a Pomázi Bauhaus Festőiskola, Egervári Endre vagy Szegkovács József festményeit, Egervári Júlia fotóit, valamint Pecsenye Anikó grafikáit. A nagyterembe is jutott kiállítás, ahol Kócziánné Szalai Teréz festményeit élvezhettük. A MATASZ jóvoltából volt airsoft, íjászat és légfegyveres lövészet. A sportolni vágyók számára a Magyar Vártól induló terepfutó verseny adott alkalmat egy kis mozgásra a Pomázi Futóbajnokok SE szervezésében. Színesítették a városnapot a Némethy Lovasíjász Akadémia programjai is. A napot az Ismerős Arcok Zenekar koncertje és a szokásos tűzijáték zárta, mely idén rengeteg új elemet tartogatott a közönség megelégedésére.

Pomáz Város Önkormányzata