TÁJÉKOZTATÁS a 2019 évi kéményseprésről

2019. január elsejétől Pomáz település kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete.

Tájékoztató Hulladékszállítási kérdésekben

Fontos tájékoztató!

 

Anyatejes Táplálás Világnapja - POMÁZ!

Ennyi cuki képet ritkán lát az ember egy helyen!  Anyatejes Táplálás Világnapja - POMÁZ!

Érdemes végignézni a fotókat! 

Az Egészségügyi Világszervezet először 1992-ben ünnepelte az Anyatejes Táplálás Világnapját. Városunkban szép hagyomány, hogy a védőnői szolgálat e nap alkalmából köszönti azokat az édesanyákat, akik egy évet meghaladóan táplálják gyermeküket anyatejjel.

A Világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatejes táplálás fontosságára, valamint arra, hogy az anyatejes táplálás több, mint a gyermek etetése. Az anyatej a legideálisabb táplálék a kisbabák számára, mégpedig azért, mert rengeteg ásványi anyag, vitamin, életfontosságú ellenanyag és alkotóelem található benne.
- A mi védőnőink nagyszerű munkát végeznek, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy önök ma ennyien vannak jelen ezen az ünnepen, s hogy ez a szám évről évre állandónak mondható - kezdete megnyitó gondolatait városunk polgármestere. - A magam életéből hoznék példákat és tapasztalatokat... A 12 éves fiamat az édesanyja több mint két évig táplálta anyatejjel, s ma is érezhető az az erős és elszakíthatatlan kapocs, ami akkor alakult ki kettejük között. Az utóbbi öt évben 750 családhoz jutottam el babakelengyével, ami azt jelenti, hogy városunk gyarapszik szerencsére. A mi feladatunk, hogy biztosítsuk a megfelelő közösségi nevelés kereteit a városunkba született gyermekek számára. Ennek érdekében ebben a ciklusban vadonatúj óvodát adtunk át, s elkezdtük egy új bölcsőde építését is.
A polgármesteri köszöntő után következett az édesanyák megajándékozása. Az ajándékot, - mely egy eredeti Panyi Zsuzsanna ékszer volt idén is - városunk polgármestere nyújtotta át dr. Temesiné Estermann Andrea tagintézmény vezető és a védőnők társaságában.