Már használható a kerékpárút

Még néhány előírt elem hiányzik, de figyelmesen, kellő körültekintéssel lehet rajta közlekedni.

NYILT LEVÉL POMÁZ VÁROS VÁLASZTÓPOLGÁRAIHOZ

Szabóné dr. Bartholomaei Krisztina Helyi Választási Iroda vezetőjének, jegyzőjének nyílt levele.

TÁJÉKOZTATÁS a 2019 évi kéményseprésről

2019. január elsejétől Pomáz település kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete.

Főépítészi változások

Tájékoztató

Pomázi Polgár 2019. szeptemberi száma

PDF verzió.

Visszakerült a helyére a felújított Szent István szobor

A Szelistyénél lévő Szent István szobor felújítása megtörtént, a szobor visszakerült méltó helyére, a Szent István parkba.

Elkészült a Waldangelloch tér

Waldangelloch és a környékén lévő települések tisztelete örök!

Erkel Ferenc utcai vízelvezetés rendezése

Az Erkel Ferenc utcába az önkormányzat egy évek óta visszatérő problémát orvosol a napokban.

Megemlékezés és gyertyagyújtás az Aradi Vértanúk tiszteletére

Beszédet mond: Kósa Anikó alpolgármester

 

Kivirágzott a Hősök tere

Hónapok óta vártam ezekre a napokra, amikor a város központi terét, azaz a Hősök terét megújulni látom. Még valamikor februárban kezdődött a csepegtető rendszerhez, a vízóraaknákhoz, út alatti átfúrásokhoz szükséges tervek elkészíttetésével majd engedélyeztetésével, de minden erőfeszítésem ellenére a műszaki feltételekhez szükséges hatósági munka valahogy nem akart vége szakadni ősz előtt. Ha valamit nagyon akar az ember, akkor az teljesülni fog és a várva várt pillanat épp az árvácska szezon elején jött el, így a tér legfőbb elemét is ezek a virágok jelentik. A most is gyönyörűen nyíló rózsák mindenki kedvencei így további tearózsák és kisebb növésű rózsák is kerültek a meglévő növényzet közzé, igaz azok majd csak jövőre fogják megmutatni igazi arcukat. Pótlásra kerültek a levendulák is és az ültetés előtt friss termőföld is került az ágyásokba. Nem kell már félteni a növényeket a kiszáradástól - ami eddig probléma volt a területen – hiszen eső érzékelő csepegtető rendszer biztosítja majd a megfelelő vízmennyiséget a növények tövére. A korábbi években kézi erővel locsoltuk őket, de sajnos az időjárási viszonyok nem kegyelmeztek a virágoknak, ami a növényzeten is meglátszott. A munkálatok csütörtökön kezdődtek reggel hét órától este fél nyolcig és még szombaton is egész nap tartottak így külön köszönöm a sok kitartó munkát a megbízott kertészeknek. Szeretném megköszönni, hogy részt vehettem benne, így magam is ültethettem jónéhányat a növényekből. Aki a körforgalomban áll a dugóban, vagy csak keresztülgyalogol a téren, annak remélem lesz min legeltetni a szemét, mert most már virágmező van a tér minden szegletében.

Hámornyikné Csemeczki Zita
mb. főépítész


Facebook: https://www.facebook.com/varosunkpomaz/posts/1366054336888516?__tn__=-R-R