Szelektív hulladékgyűjtési naptár 2020. II. negyedév

Boltvezetőknek, kereskedőknek szóló kérés a koronavírus miatt

Kérdések-válaszok a koronavírusról

Óvodai gyermekétkeztetés, illetve óvodai, bölcsődei ügyelet igényelhető

Otthonunk fertőtlenítése a koronavírus idején

 

Tisztelt Pomázi Választópolgárok!

Sajnálattal tájékoztatom Önöket, mint az egyik jelölő szervezet- a FIDESZ-KDNP- jelöltjeként induló polgármester-jelölt, továbbá a város jelenleg hivatalban levő polgármestere, hogy a választási kampány minden eddigi választást felülmúlóan eldurvult.

A városban két jelölő szervezet jelöltjei álltak fel a megmérettetésre, a FIDESZ-KDNP és a Közösen a Városunkért Egyesület, illetve az ott egyik választókerületben egyéni képviselői jelöltként még KVE jelöltjeként, de a polgármesteri helyért már függetlenként induló jelölt.

Az eddigi választások során a kampányokban előfordultak kisebb-nagyobb csatározások , névtelen levelek, de soha nem fordult elő, hogy a tulajdont, különösképpen az önkormányzati tulajdont engedély nélkül vegyék igénybe, mások tulajdonát károsítsák.

A mostani kampány során a FIDESZ-KDNP egyéni képviselő jelöltjei plakátját rendszeresen letépik, az ezt elkövető nyíltan dicsekszik tettével a közösségi oldalakon, mások ezt lájkolják. Azt a plakátot elő kellett állítani, ki kellett fizetni, fel kellett ragasztani és most indokolatlanul, pusztán ellenérzésből ezt szándékosan tönkreteszik, kárt okoznak.

Az önkormányzati tulajdon esetén a KVE nem kíván tulajdonosi engedélyt, vagy közterület-foglalási engedélyt kérni, úgy gondolják, a „ köztulajdon” ténylegesen bárkié lehet, azt bárki igénybe veheti engedély nélkül, pusztán a gyülekezési szabadság szlogenje mögé bújva.

Az éjszaka a városban elhelyezett zászlótartókba kerültek titokzatos kezek által- engedély nélkül- a KVE és a független polgármester –jelölt választási programja, választási zászlói.

Abban a zászlótartóban soha politikai hirdetés, plakát nem volt, abba kizárólagosan nagy nemzeti ünnepeink alkalmával kerül zászló, vagy nemzeti gyász esetén fekete lobogó.

Az eddigi választási kampányok során a jelöltek egymás kölcsönös tiszteletben tartása mellett várták a szavazófülkékben kinyilvánított választói akaratot és nem károsították, vették engedély nélkül igénybe a magántulajdont, köztulajdont.

Bennem, mint jelenleg hivatalban levő polgármesterben felmerül az a kérdés, akik jogszabályt, jogot nem tisztelő módon szeretnék elnyerni az esetleges mandátumot, képviselői, polgármesteri széket, a későbbiekben mennyire várható hogy betartják hazánk törvényeit, városunk rendeleteit?

Az Önkormányzat képviseletében nem kívántam és a továbbiakban sem kívánok fellépni ezen jogellenes cselekmények ellen, hiszen akkor valószínűleg azzal vádolnának, hogy visszaélek hatalmammal, megakadályozom a választói akarat kinyilvánítását és még számtalan vádat kapnék, kapna az önkormányzat a közösségi oldalakon, mindazonáltal elítélem ezt a fajta választási kampányt és a FIDESZ-KDNP nevében továbbra is a korrekt, szabályellenes magatartást nem tanúsítva várjuk a vasárnapi szavazás végeredményét.

 

Pomáz, 2019. október 08.

 

Vicsi László

Pomáz Város Önkormányzat képviseletében, mint polgármester