Szelektív hulladékgyűjtési naptár 2020. III. negyedév

Tájékoztató vadkárral kapcsolatos jegyzői eljárásról

Beszámoló a koronavírus-járvány miatti közvetlen pénzköltésekről

 

Lovasíjász világtalálkozó

Lovasíjász világtalálkozónak ad otthont a Városháza

A Némethy Lovasíjász Akadémia vezetésével, valamint Pomáz Város Önkormányzatának hozzájárulásával a Városháza lesz a házigazdája az IHAA (International Horseback Archery Alliance - Nemzetközi Lovasíjász Szövetség) idei első világtalálkozójának 2020. január 11. és 12. között.

Az összejövetelen várhatóan 11 nemzet (Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Hollandia, Magyarország, Németország, Románia, Svédország, Svájc, Ukrajna) képviselői lesznek jelen mintegy 15 fős delegációval. Köztük ott lesznek a FITE (Fédération Internationale de Tourisme Equestre) és a WHAF (World Horseback Archery Federation) küldöttjei. A további közel 40 tagország megbízottjai online csatlakozhatnak a tárgyaláshoz. A megbeszélés célja a lovasíjászat, mint hagyományőrző sportág továbbfejlesztése és népszerűsítése.

A pomázi Némethy Lovasíjász Akadémia nevéhez fűződik többek között a 2018-as I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokság, valamint a tavalyi első Gyermek és Ifjúsági Lovasíjász Világbajnokság megszervezése.