Korlátozott kijárás – március 28. - április 11.

Pomáz Város Önkormányzata kéri, hogy a rendelkezéseket mindenki tartsa be.

Boltvezetőknek, kereskedőknek szóló kérés a koronavírus miatt

Intézkedések Pomázon a koronavírus terjedésének megelőzésére

Otthonunk fertőtlenítése a koronavírus idején

Átmeneti gyermekorvosi eljárási rend Pomázon

Újabb korlátozások a koronavírus miatt

Kérdések-válaszok a koronavírusról

Bezárnak a pomázi iskolák, óvodák és a bölcsőde

2020. március 16-tól a zárva tartanak az iskolák, óvodák és a bölcsőde. Ügyelet lesz az intézményekben.

Szelektív hulladékgyűjtési naptár 2020. II. negyedév

 

Tegyük szebbé, rendezettebbé Pomázt - Felhívás a civil szervezeteknek

Kedves Civilek!

Örömmel vettük, hogy regisztráltatok az innovációként megtartott első Pomázi Civil Fórumon! A szervezők szándéka, hogy a civileket bevonva döntésekbe, kikérve véleményüket, felhasználva felajánlásaikat egy szebb, és valóban mindenki érdekeit szem előtt tartó települést formáljunk Pomáz városából. Közösen, hiszen a helyi Önkormányzat nem más, mint Pomáz város választójoggal rendelkező lakosainak döntéshozó szerve!

 A sikeres munka reményében eddig elindított tevékenységeink: Megoldottuk, hogy interneten is lehessen valós időben részt venni a testületi üléseken. Megtartottuk az első, interaktív, „betelefonálós” lakossági fórumot, amely az eddigieknél nagyobb nyilvánosságot és témaválasztásában szabadabb, teljesebb információcserét tett lehetővé. A város honlapjának átalakításával lehetővé tettük a lakosok közvetlen hibabejelentését a közvilágítással kapcsolatban. Elindítottunk egy kérdőívet „Miben segíthetek az Önkormányzatnak?” címmel, ahol helyzetbe szeretnénk hozni a helyi cégeket, vállalkozásokat. Szeretnénk igénybe venni a civil szervezetek kapacitását és szeretnénk teret nyitni a pomázi lakosoknak is, hogy ötleteikkel, munkájukkal, képességeikkel segítsenek a város felvirágoztatásában.

Szeretnénk a mostani levelünkhöz hasonlóan közvetlen is megkeresni egyesületeket, szerveződéseket, hogy különböző tevékenységekkel kapcsolatosan az aktuális megoldásokat, és szerepvállalásukat elősegítsük.

Jelen időszak kedvező, hogy a városunk zöldterületeiről, virágosításáról, kertészeti feladatairól értekezzünk.

Kérnénk a csoportokat, hogy lehetőségeikhez mérten fogadjanak örökbe olyan területeket, amelyek virágosításában, rendben tartásában szerepet vállalnának, adott szakmai irányítás mellett. Kérjük továbbá, hogy javaslataikat tegyék meg a város virágosabbá, rendezettebbé tételére.

Az elgondolásokat kérnénk február 10-ig a lent megjelölt címre eljuttatni, hogy mihamarabb megszervezhessünk célzottan egy találkozót a tennivalókkal kapcsolatban.

Visszajelzést kérünk:        alpolgarmester@pomaz.hu

Pomáz, 2020.01.28

Üdvözlettel:

Nagy István

Környezetvédelmi és Természetvédelmi Bizottság