Újabb korlátozások a koronavírus miatt

Korlátozott kijárás – március 28. - április 11.

Pomáz Város Önkormányzata kéri, hogy a rendelkezéseket mindenki tartsa be.

Intézkedések Pomázon a koronavírus terjedésének megelőzésére

Szelektív hulladékgyűjtési naptár 2020. II. negyedév

Boltvezetőknek, kereskedőknek szóló kérés a koronavírus miatt

Bezárnak a pomázi iskolák, óvodák és a bölcsőde

2020. március 16-tól a zárva tartanak az iskolák, óvodák és a bölcsőde. Ügyelet lesz az intézményekben.

Átmeneti gyermekorvosi eljárási rend Pomázon

Otthonunk fertőtlenítése a koronavírus idején

Kérdések-válaszok a koronavírusról

 

AZ E-KÖZMŰ TÉRKÉP HASZNÁLATA

Ingatlanvásárlás esetén, ha még az adásvételi szerződés aláírása előtt, sikerül kiszedni az ingatlanosból a helyrajzi számot, akkor a földhivataltól (külön összeg befizetéséért) kaphatunk hiteles térképmásolatot a vásárolni kívánt ingatlanról, és a tulajdoni lapot is le tudjuk tölteni az internetről, egyszerű hivatali kapus ügyintézéssel.

Aztán elballagunk az összes közmű, az internet, a telefon, a tv szolgáltatást biztosítókhoz, vagy megkezdődik a telefonálgatás, és a válasz keresés: Vajon be van vezetve a gáz? Be van vezetve a víz? Ha nincs, akkor milyen messze van? Hány méterre? Bevezethető? Telenor vagy T-Home? Most akkor hol a kerítésem? Tényleg elkerítek a szomszédtól, vagy a közterületből? Ez utóbbihoz mindenképpen szükségünk lesz természetesen földmérőre, de könnyen válaszokat kaphatunk az alábbi térképrendszer segítségével is:

Az E-KÖZMŰ térkép az ország egész területén gyakorlatilag egyszerre válaszol nagyon sok kérdésünkre, és segít egy ingatlanra vonatkozóan azok megválaszolásában. Mindenki számára ingyenesen elérhető, könnyű és még szórakoztató is a kezelése.

Aki nem ismeri a benne rejlő lehetőségeket, íme az útvonal a boldogsághoz, hiszen egyszerre tudunk meg majd annyi információt egy telekről, amit nem győzünk fejben feldolgozni.

Először is a www.e-epites.hu weboldalon meg kell keresni az E-KÖZMŰ gombot. (A weblap betöltése után, középen találjuk.) Rákattintás után meg kell adni az ügyfélkapus belépési kódjainkat (belépés ügyfélkapuval gomb középen), majd belépés után ki kell választani a KÖZMŰTÉRKÉP gombot (balra lent). Ekkor megjelenik Magyarország térképe és máris indulhat az izgalmas keresés: balra kereshetünk rá a településre, azon belül cím vagy akár helyrajzi szám szerint is. Alatta a HÁLÓZAT gomb/felirat alatt, fel van sorolva megannyi közmű, ami mellett egy kis fekete szem alakú ikonra kattintva ki is kapcsolhatjuk egyik-másik vonalat, ha zavaró. Vagy ezzel következtethetünk melyik szolgáltató kábele van jelölve a térképen a sok közül. Felül, balra, az info (i betű) gombra kattintással egy adott pontra/telekre vonatkozó információk is letölthetőek.

Számomra igazi varázslat a bal oldal alján, az ALAPTÉRKÉPEK szó (lenyitható fül) alatt van: a földrészletek, (azaz a földhivatali alaptérkép), a helyrajzi szám feliratok, az épületek, a 2018-as ortofotó – mindez ki-be kapcsolgathatóan.

Akinek mindez nem elég, az a bal felső sarokban a keresés szó felett megtalálja a kis vonalzót, amelyet ha bekapcsol, akkor nem csak hossz, hanem terület mérést is végezhet. Illetve a nyomtató ikont, amellyel pdf vagy más fájlformátumba kimentheti mindazt amibe belenagyított, jelmagyarázattal együtt, méretarányosan!

Csak ajánlani tudom mindenkinek az E-KÖZMŰ térképrendszert és garantálom, hogy ha kipróbálják, órákig rá lesznek kattanva!

Hámornyikné Csemeczki Zita