TÁJÉKOZTATÁS a 2019 évi kéményseprésről

2019. január elsejétől Pomáz település kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete.

Tájékoztató Hulladékszállítási kérdésekben

Fontos tájékoztató!

 

Szavazás a belső bicikliútról

 

 

Az alábbi linkre kattintva érhető el a kérdőív:

https://online-kerdoiv.com/index/view/hash/3bde070bce3fa162fd953c0a154e45fa

 

Kedves IV. és VI. Választókörzetben lakók! 
Pomáz Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Bihari János-Beethoven utca-Táncsics utca - Magyar utca-József Attila utca - Huszár utca - Szent István park - Szelistye sétány - Tél utca - Kartal utca útvonalon egy belső kerékpár nyom, kerékpár sáv és kerékpár út kialakítására. Felfestéses kerékpárnyom várható a Bihari-Táncsics-Magyar -József Attila-Huszár utcákban, míg kerékpárút építés a Szelistyében. A Táncsics utca 1-1-méterrel szélesebb lesz, a Magyar utca 0,5-0,5 méterrel lesz szélesebb. A szélesítés felfestést kap, amin gyalogosok és kerékpárosok is járhatnak, valamint a gépkocsi közlekedés sem tiltott rajta. A Szelistyén csak kerékpárosok közlekedhetnek. 
A Táncsics-Magyar utca forgalma, az átmenő forgalom tiltása, lassítása, forgalomtechnikai eszközökkel lesz korlátozva, a pályázatnak nem része, ez önkormányzati feladat.      

A terveken és a nyomvonalon, a műszaki tartalmon változtatni nem lehet. A mostani lakossági vélemény felmérés arra vonatkozik, hogy segítse a képviselőtestület döntését, hogy lemondja a pályázatot, vagy megvalósítsa. A lemondás természetesen presztízs vesztéssel is járhat, ami a továbbiakban a pályázati lehetőségeinket hátrányosan befolyásolhatja. 

Döntésünk megalapozásához a lakosság véleményét kérjünk! Véleményt mondani 2 hétig lehet. Szavazni, csak a két egyéni választókerület lakói szavazhatnak (3562 fő), véleményt mondani a facebook csoportokban bárkinek van lehetősége. Az internettel nem rendelkezők levélben szavazhatnak, illetve mondhatnak véleményt, amit kérünk a körzeti képviselőkhöz (Dr. Siklódi Csilla és Nagy István), illetve az általuk meghatározott gyűjtőhelyekre eljuttatni. A levelet zárt borítékba kell elhelyezni, benne csak az igen, illetve nem szerepelhet, névet és pontos lakcímet a borítékon kell szerepeltetni.