Szelektív hulladékgyűjtési naptár 2020. II. negyedév

Boltvezetőknek, kereskedőknek szóló kérés a koronavírus miatt

Óvodai gyermekétkeztetés, illetve óvodai, bölcsődei ügyelet igényelhető

Kérdések-válaszok a koronavírusról

Otthonunk fertőtlenítése a koronavírus idején

 

Hétvégére nincs külön helyi korlátozó rendelkezés

A május 9-10-ei hétvégére a kormány nem adta át a jogot az önkormányzatoknak, hogy saját közigazgatási területükön döntsenek a kijárási korlátozásokról. A szigorúbb korlátozó rendelkezések Pest megyében - így Pomázon is - továbbra is érvényben maradnak, és az önkormányzat kéri - mindannyiunk egészsége védelmében - ezek betartását. Ezek főbb pontjai alább olvashatóak:

- Az arcot eltakaró maszk, sál, kendő viselése kötelező az üzletekben.

- Továbbra is érvényben van a 65 év felettiek számára fenntartott vásárlási idősáv, reggel 9 és 12 óra között. Ezekben az órákban kizárólag ők látogathatják a boltokat, drogériákat.

- A társas kapcsolatokat – a közös háztartásban élők kivételével – lehetőség sezrint a legkisebb mértékűre kell korlátozni.

- Vendéglátó helyiségekben – az ott dolgozók kivételével – nem szabad tartózkodni. Elvitelre lehet ételt kiadni, illetve házhoz szállítani is lehet.

- A lakóhelyet csak alapos indokokkal lehet elhagyni (legfőképpen munkavégzés, vagy az alapvető szükségletek biztosítása céljából).

- Nyilvános helyeken, a nem egy háztartásban élők, legalább 1,5 méter távolságot tartsanak egymástól.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hivatalos információk az alábbi honlapon érhetők el: https://koronavirus.gov.hu

A kijárási korlátozásra vonatkozó kormányrendelet innen tölthető le: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A2000071.KOR

Kelt: 2020.05.09.