Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. II. negyedév (április-június)

Pomázi Polgár 2022. májusi száma

MEGHÍVÓ - Tesla Napok Pomázon

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Mi változik, mi marad május 16-a után?

A 2020. május 16-ai kormányrendelettel összhangban, amely Pest megyében is lehetővé tette a korlátozó intézkedések enyhítését, több pomázi, helyi intézkedés is módosult vagy hatályon kívül helyezték. Ezek közül válogattuk ki a legfontosabb tudnivalókat:

• Az iskolák továbbra sem fogadnak tanulókat. Az iskolai étkeztetést az önkormányzat megszervezte az iskolás gyerekeknek, ami az alábbi oldalon igényelhető: https://online-kerdoiv.com/index/q/h/c02d8a403652e1020f94dfb4a4d942b3

• Az óvodákban, bölcsődében még mindig rendkívüli szünet van, csak az ügyelet működik. Az óvodai gyermekétkeztetésre és bölcsődei, óvodai napközbeni ügyeletre lehetőség van, amit ezen az oldalon lehet igényelni: https://online-kerdoiv.com/index/q/h/e8b17e68d75b18d24a04fe41d6776c7e

• A Polgármesteri Hivatalban továbbra sincs személyes ügyfélfogadás. Az ügyek intézésére online és telefonon van lehetőség. A feltétlen személyes megjelentést igénylő ügyeket – pl. haláleset – szerdánként 8-12 óra között lehet intézni. Már esküvőre is be lehet bejelentkezni.

• Újra indulhat a HÉV-állomás és a Vörösmarty lakótelep között járó helyi minibusz járat, ami március 18-a óta nem közlekedett a járvány miatt. A járat újraszervezése és indítása a vállalkozó feladata, de most, hogy az iskolák, óvodák még nem működnek, nem biztos, hogy van rá kereslet.

• Kinyithatnak a szabadtéri kondiparkok, és játszóterek. (Ezen a héten az önkormányzat a mosdót is üzembe helyezi a Szent István téri játszótérnél.)

• Az SZSZK Idősek Átmeneti Gondozóházában továbbra is tilos a látogatás.

• A Pomázi Zenekastély mostantól fogadhat vendégeket, június 1-től az esküvők és más rendezvények megtartása is lehetséges.

• A Védőnői Szolgálatnál még mindig szünetel a családlátogatás. A gondozottakkal a védőnők telefonon vagy online tartják a kapcsolatot. A sürgős személyes találkozást igénylő esetekben előre egyeztetett időpontban van lehetőség a Védőnői Szolgálat Tanácsadójában.

• A Művelődési Ház és Könyvtár továbbra is zárva van a látogatók előtt. Mivel a következő hetekben további enyhítések várhatóak, az intézmény vezetője tesz majd javaslatot, hogy június 1-e után milyen rendezvényeket, programokat szervezhetnek. A művelődési ház munkatársai addig is az épület körüli karbantartást is végzik.

• A város területén lehet az alapvető kritikus infrastruktúra lekapcsolásával, korlátozásával járó karbantartási munkákat végezni. Ez eddig azért volt tilos Pomázon, hogy a home office-os munkavégzést és az online oktatást ne akadályozza áramszünet.

• Az Élelmiszerbank jóvoltából végzett kedd-szerdai ételosztás helyszíne továbbra is a Városháza parkolója.

• Ismét lehet a városban házaló kereskedelmi tevékenységet folytatni, legalábbis a járvány miatt nem tilos.

 

Pomázon az országos szabályok az irányadók és követendők, azaz az idősávos vásárlás megmarad, a száj és orr eltakarása az üzletekben vásárláskor kötelező, a védőtávolságokat be kell tartani, de látogathatóak a vendéglők, játszóterek, kondiparkok. Június 1-től 200 főig lagzi, temetés, rendezvény tartható, ott zene is biztosítható.

A veszélyhelyzet még nincs feloldva, bízunk benne, hogy hamarosan erre is sor kerül.