Szelektív hulladékgyűjtési naptár 2020. III. negyedév

Tájékoztató vadkárral kapcsolatos jegyzői eljárásról

Beszámoló a koronavírus-járvány miatti közvetlen pénzköltésekről

 

Köszöntjük a köztisztviselőket

1992. július elsején lépett hatályba a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény. Ennek évfordulóján tartjuk meg 1997 óta a köztisztviselők napját.

A KÖZ – TISZTVISELŐJÉNEK lenni komoly szakmai elhivatottság, szükséges hozzá a jogszabályok és a hivatali rendszer pontos ismerete, alkalmazása, pontosság, megbízhatóság, pártatlanság, lojalitás. Munkájuk nem csak a hivatal, az önkormányzat, a települések és más közintézmények működéséhez nélkülözhetetlen. Rendszeresen fordulnak hozzájuk szakmai segítségért, információért, különféle engedélyekért a város lakosai is. Legyen az adóügyi kérdés, családi probléma, megélhetési-, lakhatási-, szociális nehézség, esetleg úttal, járdával, közterülettel, építkezéssel, házfelújítással kapcsolatos intéznivaló, születés, házasság, halál, hagyaték, vagy csak egyszerűen pofozzuk fel a szomszédot! Ki gyakrabban, ki ritkábban találkozik köztisztviselőinkkel ügyei rendezése során, akik így egy kicsit a személyes ügyekbe, problémákba is betekinthetnek, és egy-egy pecsétes, aláírt dokumentummal hozzájárulhatnak azok megoldásához, további tervek, álmok megvalósulásához. Munkájukat a köz érdekében végzik és közhatalmat is gyakorolnak. Manapság nem hálás és főleg nem kifizetődő, de sok esetben nem is köztiszteletnek örvendő közfeladatot ellátni, a közért – akár – hivatásszerűen is tenni.

Ezen a napon szeretnénk megköszönni köztisztviselőink egész évi munkáját, amit városunk közösségéért, mindannyiunk érdekében végeznek!

 

Leidinger István

polgármester

 

Kelt: 2020. július 1.