Szelektív hulladékgyűjtési naptár 2020. III. negyedév

Beszámoló a koronavírus-járvány miatti közvetlen pénzköltésekről

Tájékoztató vadkárral kapcsolatos jegyzői eljárásról

 

Köszönet az egészségügyi veszélyhelyzet leküzdőinek

Július elseje minden évben a magyar egészségügy ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, akit az anyák megmentőjeként ismernek. 2010 novemberében nyújtották be azt a törvényjavaslatot, amelyben a Semmelweis-nap munkaszüneti nappá nyilvánítását javasolták, hogy az egészségügyi dolgozók által végzett munka elismerését kifejezzék. 10 évvel később, 2020. július elsején ez a tisztelgés egy egészségügyi veszélyhelyzet leküzdőinek szól! A több hónapos bizonytalanság, az önkéntes és elrendelt karantén közepette mindenki biztosan tudhatta, érezhette, hogy az egészségügyben dolgozó orvosokra, gyógyszerészekre, fogorvosokra, nővérekre, ápolókra, mentőkre, védőnőkre és mindenkori segítőikre számíthat! Ők a helyükön voltak, végezték sokszor emberfeletti munkájukat. Végezték úgy, hogy az ismeretlen kór miatt állandó fertőzés- és életveszélynek voltak, vannak kitéve. Ők a HŐSEINK, akik magánéletüket, családjukat, szeretteiket hátrahagyva vállalták, hogy vigyázzanak ránk, gyógyítsanak, ápoljanak, ha kell!

Nincs csodálatosabb hivatás, mint mások segítése, az elesettek, betegek ápolása, gyógyítása. A hivatástudat segít át félelmeken, veszélyeken, kikapcsolva olyan riasztókat, amelyek másokat már megállásra késztetnek!

Pomázon a járvány nehéz napjaiban is ott voltak a helyükön orvosaink, nővéreink, ápolóink és védőnőink! Alacsony érintettséggel vészeltük át a pandémiás időszakot, köszönhetően szakembereink kiemelkedően szakmai munkájának, amely során elsődleges volt a biztonság, a védelem, a megelőzése a vírus széthurcolásának. Három hónapos állandó és kiemelt készenléten vagyunk túl! 18 000 pomázi védelme, egészsége érdekében dolgozott a 6 háziorvosi körzet, 3 gyermekorvosi körzet, a Védőnői Szolgálat, az orvosi ügyelet és az SZSZK Idősotthon lakóinak ápolói. Köszönjük áldozatos munkájukat!

Sokak egy ilyen megfeszített időszak után pihenni, kikapcsolódni indulnak. Az egészségügyben, a normál élethelyzetekben is mindennapos szükséglet a rendelkezésre állás. Születésünktől, az elmúlásig ott vannak mellettünk, értünk, ha baj van. Ők a mi Hőseink! Köszönjük!

Kiss László

Kelt: 2020. július 1.