Tájékoztató vadkárral kapcsolatos jegyzői eljárásról

Beszámoló a koronavírus-járvány miatti közvetlen pénzköltésekről

Szelektív hulladékgyűjtési naptár 2020. III. negyedév

 

Köszönjük a rendőrség gyors beavatkozását

Július 17-én, péntek reggel egy fegyvernek látszó tárggyal egy férfi a HÉV-állomás környékén lévő lottózót és két üzletet akart kirabolni. Az elkövetőt a helyi körzeti megbízott, Poór István elfogta. A rendőrség gyors és sikeres beavatkozását ezúton is szeretné megköszönni Pomáz Város Önkormányzata.
A férfi, kapucniját a fejére húzva először egy üzletben követelt pénzt, amit az ott dolgozó eladó megtagadott. Ezután a közeli lottózóba ment be. A pisztolynak látszó tárggyal ott is fenyegetőzött, de az eladó segítségért kiabált, és erre a támadó ismét pénz nélkül távozott. Harmadszorra egy ruhaüzletbe tért be, követelését ott sem teljesítették, ezért elmenekült.
A rendőrség tájékoztatása szerint a helyszínre elsőként a helyi körzeti megbízott, Poór István rendőr törzszászlós ért, aki néhány percen belül megbilincselte a támadót. Elfogása után kiderült, hogy a férfi módosult tudatállapotban volt, a nála lévő fegyvernek látszó tárgy valószínűleg gázriasztó pisztoly volt.
A 45 éves B. Lajost elfogását követően előállították, elszámoltatása megkezdődött. Vele szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztálya folytatja le a további eljárást.

(Forrás: www.police.hu)