MEGHÍVÓ - Pomáz Város Hete 2020 rendezvényei

 

Várja a vendégeket a kastély

Egy hónapja látja el Nagy Gyula a Pomázi Zenekastély Nonprofit Kft. ügyvezetői feladatait, ez alatt már számos programmal gazdagodott a kastély naptára, és az épület szobáiban is befejeződtek a karbantartási munkák. Régi problémát megoldva saját mérőórákat kapott a kastély étterme, így annak rezsiköltségeit a jövőben külön el tudják számolni az azt üzemeltető vállalkozóval.

 

Hogy a szállóvendégeket minden szempontból kifogástalan környezet fogadja, rendbe tették a kastélyszálló minden szobáját, a törött csapokat és zuhanytálcákat, a kopott tárgyakat kicserélték, és a kert rendbetételét is megkezdték. Megjavíttatták az elektromos hálózatot, aminek eddigi hibája miatt rendszeresek voltak az áramszünetek, áramingadozások. A szobákat rendszeresen takarítják, karbantartják, így azokban bármikor tudnak vendégeket fogadni.

Szintén sok éve húzódó problémát megoldva, külön mérőórákat kapott a kastély konyhája és étterme. Az étterem üzemeltetésére is vannak már érdeklődők, de a vállalkozók tartanak a koronavírus járvány esetleges második hullámától. A rendezvényeken a vendéglátást külsős catering céggel látják el.

A kastély épületének rendbetétele, karbantartása mellett programokat is szerveztek már, amire szeretettel várják az érdeklődőket. Kellemes nyáresti időtöltés lehet az augusztus 30-ára tervezett Szécsi Pál est, Gergely Róbert előadásában. Őszre egy zenés vígjátékkal készülnek, október 18-án este 19 órától a zeneiskola színháztermében adják elő az Ami késik, nem múlik című darabot.

A nagyobb rendezvények mellett családiasabb programokra is várják a pomáziakat. Szeptember 9-től minden héten szerdán este 18 órától filmklubot rendeznek. Ugyancsak szeptembertől kezdődően, péntekenként rekreációs klubot tartanak, hangfürdővel, művészetterápiával és handpan koncertekkel.

November 10-én egy kiállításmegnyitóra várják az érdeklődőket, amelyet a tervek szerint havonta újabb követ, pomázi vagy környékbeli művészek alkotásaival, és azok jellegéhez illeszkedő programokkal. Az első ilyen megnyitón Berecz Antal, Pomázról elszármazott, jelenleg Németországban élő festő alkotásait nézhetik meg az érdeklődők. Az este 18 órakor kezdődő megnyitót, 19 órától Borbély Mihály és barátai jazzkoncertje zárja.

Nem csak helyi programokkal kedveskedve a kastélyban megszálló vendégeknek, felújították a korábbi együttműködést a Skanzennal, a Duna Múzeummal, a Keresztény Múzeummal és az Aquaparkkal, így ezeknek az intézményeknek a szolgáltatásait kedvezményesen vehetik igénybe a kastély szállóvendégei.

Reményeik szerint a kastély programjaival szeretnének csatlakozni a városi rendezvényekhez, jó kapcsolatot kialakítva a helyi intézményekkel. Ennek szép példájaként a katolikus egyházzal együttműködve a tervek szerint a templomhoz közeli egykori őrépületben kápolnát alakítanának ki.