FELHÍVÁS - Kulturális kerekasztal létrehozására

Helyi zajrendelet társadalmi véleményezése

Ügyintézési lehetőségek veszélyhelyzet idején a polgármesteri hivatalban

Szelektív hulladékgyűjtési naptár 2021. I. negyedév

Pomázi Polgár 2021. márciusi száma

 

Gyönyörű Kína – Boldog Tavaszünnep Pomázon is

2021. február 11-27. között immár ötödik alkalommal rendezik meg Magyarországon a Gyönyörű Kína – Boldog Tavaszünnep Kulturális Fesztivál rendezvénysorozatát. Sajnos a jelenlegi járványügyi helyzet miatt, az idei programok kicsit másképp alakulnak, mint az elmúlt években. A fesztivál néhány eleme online lesz követhető. A hagyományos lampion és fotókiállítások viszont meg lesznek rendezve, szabadtéri kiállítások formájában.

Több városban megjelenik a vándorkiállítás, többek között Pomázon is. A pomázi kiállítás február 25-én, 26-án, és 27-én lesz megtekinthető, Pomáz három helyszínén. A művelődési ház mellett, az Örökség Udvarban és az igazioliva mellett, valamint a Teleki-Wattay kastély kertjében. A kiállítás megnyitója február 25-én a művelődési ház előtt lesz megtartva, délelőtt 10.30 órakor. A kiállítást Hardi Péter, Pomáz város alpolgármestere, és Teng Wei Jie, a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület elnöke nyitja meg. A kiállítás alkalmából a megnyitón a kulturális egyesület védőfelszereléseket ajándékoz a városnak.

A kiállítás három témakört szeretne megjeleníteni. Egyrészt, a koronavírus ideje alatt a kínai nép által tett erőfeszítéseket a járvány leküzdésére, és bemutatja Kína cselekedeteit az emberiség közös jövőjével rendelkező közösség koncepciójának betartásában, a világ más országaival való egymás melletti harcban a nehézségek legyőzésében.

Másodsorban illusztrálni szeretné azt a kölcsönös segítségnyújtást, amelyet a magyar és a kínai nép tanúsított és tanúsít ma is a bajban egymás iránt.

Harmadrészt pedig szeretné bemutatni a kínai SuZhou városban rendezett hagyományos újévi ünneplést és szokásokat, képekben.

A kiállítás megtekinthető: 2021. február 25-27. Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár, Örökség Udvar-Igazioliva, Pomázi Zenekastély