Ügyintézési lehetőségek a védelmi intézkedések szigorításának időszakában a polgármesteri hivatalban

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2021. II. negyedév (április-június)

Pomázi Polgár 2021. áprilisi száma

 

Szünetel a vérvétel Pomázon

Határozatlan ideig szünetel a vérvétel Pomázon, a betegeket addig a szentendrei rendelőintézet fogadja.

Tavaly novemberben Leidinger István polgármester tárgyalt az „URBS PRO PATIENTE” (volt Gálfi Béla) Kórház igazgatójával, hogy miként tudnák a jövőben is biztosítani Pomázon a vérvétel lehetőségét. Ezek a tárgyalások a kórház tulajdonosváltása és az ott zajló átszervezések miatt sajnos megszakadtak. Amíg az egészségügyi intézményben az átalakulási folyamatok le nem zajlanak, addig nem is tudnak folytatódni. Így az eddigi szolgáltatás a szerződés megszűnése miatt Pomázon nem működik, illetve a kórházban a labor léte is bizonytalan.

Leidinger István polgármester korábban levélben érdeklődött a szerződés meghosszabbításának lehetőségéről, mert a város 2021. évi költségvetés tartalékába betervezték a vérvétel költségét, amihez szükséges lenne az egészségügyi intézménnyel minél hamarabb a tervezett szerződés megkötése.

A szentendrei rendelőintézet laboregysége nagy leterheltséggel küzd, ami sajnos hosszú várólistákat eredményez, így az önkormányzat igyekszik olyan megoldást keresni, ami a pomázi lakosságnak továbbra is lehetővé teszi, hogy helyben legyen vérvétel és mintavétel a laborvizsgálatokhoz.

2021.03.03.