Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2021. II. negyedév (április-június)

Pomázi Polgár 2021. áprilisi száma

Ügyintézési lehetőségek a védelmi intézkedések szigorításának időszakában a polgármesteri hivatalban

 

Fejlesszük Pomázt az iparűzési adó második feléből!

Az elmúlt napokban több pomázi vállalkozás jelezte Pomáz Város Önkormányzata felé, hogy az iparűzési adójuk teljes megfizetésével továbbra is részt kívánnak vállalni településünk további fejlődésében. Bár a hazai vállalkozások többsége a Kormány döntése nyomán lehetőséget kapott arra, hogy iparűzési adóként az önkormányzati rendeletben meghatározott mérték felét - nem kettő, hanem csak egy százalékot - fizessék be saját településük számára, a pomázi vállalkozók jelzései fontos gesztusról árulkodnak: azt üzenik, hogy a Kormány által elengedett befizetések továbbra is az önkormányzatnál lennének a legjobb helyen.

Pomáz Város Önkormányzata az így befolyt bevételekből a 62/2020. határozattal létrehozott Szolidaritási Alap közérdekű céljaiként megfogalmazott feladatot tűzte ki célul. Aki tehát úgy dönt, hogy iparűzési adójának a Kormány döntés nyomán elengedett második felét felajánlja Pomáz Város Önkormányzatának, az biztos lehet benne, hogy ebből a bevételből mindannyiunk számára hasznos célok valósulhatnak meg: 

  • Pomáz város közterületeinek fenntartása,

  • utak, járdák javítása, karbantartása,

  • a járvány elleni védekezés más forrásból meg nem térülő költségek fedezete.

A vállalkozások február 25-ig a NAV felé nyilatkozhattak a helyi iparűzési adó 1 százalékra való mérsékléséről. Az elengedett 1 százalék összegének az önkormányzat részére történő felajánlásával saját lakókörnyezetük, Pomáz további modernizációjához járulhatnak hozzá.

Aki e nemes célt támogatni szeretné az megteheti úgy, hogy az e célra szánt összeget az önkormányzat Szolidaritási Alap számlaszámára utalja, melyet elkülönítetten kezelünk.

A pomázi vállalkozások és lakosok természetesen az egy százalékon felül is tehetnek felajánlásokat, így közösen fejleszthetjük Pomázt lakosaink legnagyobb örömére.

Szíves felajánlásaikat várjuk Pomáz Város Önkormányzat Szolidaritási Alap számlaszámára

10403057-50485456-57481565

A befolyt összegek felhasználásáról folyamatosan tájékoztatjuk a felajánlókat és a pomázi lakosokat. Pomázi Polgármesteri Hivatal szokásos elérhetőségein.

Köszönjük együttműködésüket!