Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2021. IV. negyedév (október-december)

Tüdőszűrés Pomázon

2021. szeptember 28-tól október 15-ig tüdőszűrés lesz a Művelődési Házban. A vizsgálat ideje: hétfőtől péntekig minden nap 8-18 óráig.

Lakossági felhívás belterületen történő vadelejtésről - város északi területein

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Pomázi Polgár 2021. októberi száma

Lakossági felhívás belterületen történő vadelejtésről - város déli területein

 

Polgármesteri találkozó a 20 legnagyobb városi cég vezetőjével

Találkozót kezdeményezett Leidinger István polgármester Pomáz húsz legnagyobb vállalkozásának vezetőjével. A reggelivel egybekötött beszélgetésen részt vett Hardi Péter alpolgármester, Szczuka Attila főépítész és dr. Balogh Pál jegyző is.

A főépítész a várost érintő két nagy rövidtávú fejlesztésről (a budakalászi félelkerülő út építéséről és a HÉV-megálló felújításáról), azok várható hatásairól és a hozzájuk kapcsolódó lehetőségekről tájékoztatta a cégvezetőket. Beszámolva arról is, hogy az állami beruházásoknál a tárgyalások során milyen kérések, javaslatok hangzanak el a város részéről. A HÉV-vonal fejlesztésénél például javasolta az önkormányzat a Budapest Fejlesztési Központtal (BFK) való egyeztetések során, hogy alakítsanak ki Pomázon az Ipartelepnél is megállót. Megvalósulásának az az akadálya, hogy a BFK csökkenteni szeretné a HÉV menetidejét, a plusz megálló pedig további perceket adna hozzá.

Felmerült az Ipartelepen belüli fejlesztések szükségessége és a megvalósításuk lehetősége is. A város Gazdasági Programjában szerepelnek az útfejlesztések, a 2021-2027-es európai uniós pályázatok pedig már a Pest megyei települések számára is elérhetőek lesznek.

Kelt: 2021.09.21.