Pomázi Polgár 2022. augusztusi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. III. negyedév (július-szeptember)

Tüdőszűrés lesz augusztus 22. és szeptember 7. között

 

Döntések a november 25-ei testületi ülésről

Az ülésen készült felvétel az oldal alján megnézhető, akár napirendi pontokra bontva. Az egyes napirendi pontoknál a hozzászólók között is név szerint lehet keresni.

• Módosították a költségvetésről szóló önkormányzati rendeletet, amire azért volt szükség, hogy az előre nem látható bevételi-kiadási oldalon szereplő változásokat szerepeltessék a jogszabályban. A pénzügyi osztályvezető beszámolójában elhangzott, hogy idén sem az önkormányzatnak, sem az általa irányított költségvetési szerveknek nem volt likviditási problémája, a bevételek fedezték a kiadásokat.

• Elfogadta a képviselő-testület a helyi civil szervezetek pénzügyi támogatási rendjéről szóló rendeletet. A korábbi, 2008-as rendelet megalkotása óta alapvetően megváltozott a jogszabályi környezet, és ezeket a módosításokat az önkormányzati rendelet csak részlegesen kezelte. A most megalkotott jogszabály könnyíti a támogatást igénylők adminisztrációs terheit is.

• Ismét kiírja az önkormányzat az 1. számú háziorvosi körzet betöltésére szóló pályázatot. A praxis betöltéséig továbbra is helyettesítéssel oldják meg a háziorvosi feladatok ellátását a körzetben.

• A testület elfogadta a forgalomtechnikai kiviteli tervet, amely az önkormányzathoz beérkezett lakossági bejelentések felülvizsgálata alapján készült. A terv a város több pontján tükör vagy súlykorlátozó tábla kihelyezésével, forgalomlassítással, illetve egyirányúsítással igyekszik rendezni a forgalomtechnikai kérdéseket.

• A 2. számú gyermekorvosi körzetben tartós helyettesítéssel dr. Juhász-Keglovits Klára látja el a gyermekorvosi feladatokat jövő év május 31-ig.

• Elbírálták a 2022. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjra beérkezett pályázatokat. Eszerint 2022-ben hat diákot támogat az önkormányzat ösztöndíj formájában, közülük öten havonta 30 ezer forintot, egy hallgató pedig 15 ezer forintot kap 10 hónapon keresztül.