Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. II. negyedév (április-június)

MEGHÍVÓ - Tesla Napok Pomázon

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Pomázi Polgár 2022. májusi száma

 

Fogadjunk örökbe 3 köbméter lomot! 2.0

Ki ne bosszankodott volna, amikor kirándulás közben belebotlik a természetbe deponált hulladékkal. Az ilyen halmok eltakarítása aztán a közterület-fenntartók feladata munkabérért, behordási költségért, leadási díjért. Ezt viszont mind a lakosok fizetik meg. Egész évben ez akár tízmilliós kiadást jelenthet a városnak.

Biztosan mindenki tudja már, hogy a kommunális hulladék elszállítására kötött szerződés tartalmazza 3 köbméter lom konténeres elszállítását vagy leadását a hulladékudvarba, bónuszként, díjmentesen. A Pomázon élő hatezer családnak csak töredéke veszi igénybe ezt a lehetőséget, a nagy része ennek a bónusznak nem kerül felhasználásra! Van tehát több tíz konténernyi szabálytalanul lerakott lom, és több tíz konténernyi lehetőség a díjmentes elszállítására! Az optimális megoldáshoz csak annyi kellene, hogy

FOGADJUNK ÖRÖKBE 3 KÖBMÉTER LOMOT!

Gyakorlatban: ha valaki tudja, hogy 2022-ben nem fogja igénybe venni a díjmentes lomtalanítást, a lehetőséget felajánlhatja a Pomáz nevű otthona megtisztítására. Nem kell mást tennie, minthogy az éves befizetett csekk, vagy átutalási igazolás fénymásolatát elküldi a Pomáz Kft. városüzemeltetési divízió vezetőjének (pomaz.kft.uzemeltetes@pomaz.hu). Ő pedig ennek bemutatásával a következő külterületi lomkupacból három köbméternyit – a lakosok pénzének felhasználása nélkül – lerakhat a szentendrei hulladékudvarban. A város tisztul, és a pénzünket sem „dobjuk a szemétbe”. Takarékoskodjunk, a szűkös idők új megoldásokat igényelnek!

A tavaly megjelent felhívásunkra érkezett felajánlásokból 30 konténernyi lom elszállításával tisztultak Pomáz közterületei! Segítségüket köszönjük!

Kérjük, – ha teheti –, ajándékozza a városának lomtalanítási bónuszát!

Környezetvédelmi és Természetvédelmi Bizottság