Tájékoztató vadkárral kapcsolatos jegyzői eljárásról

Szelektív hulladékgyűjtési naptár 2020. III. negyedév

Beszámoló a koronavírus-járvány miatti közvetlen pénzköltésekről

 

Október 23-a

Október 23-án 10 órakor az 1956-os Forradalom és szabadságharcra emlékeztünk.

 

A körforgalmi csomópontnál lévő emlékműnél dr. Kálnoki-Gyöngyössy Márton  a Szentendrei Ferenczy Múzeum igazgatója ünnepi beszédében hangsúlyozta a magyar nép fiatal szabadságharcának történelmi jelentőségét, melyre örökre büszkék lehetünk. Kiemelte, hogy szinte minden családban őriznek emlékeket 1956-ról és ezek megőrzése és továbbadása legalább olyan fontos a nemzet számára, mint a hivatalos történetírás kutatásai. Az ünnepi műsorban versek, dalok és prózai szövegek összeállítását hallhattuk, miután a város képviselő testülete által megítélt díjak átadására sor került. Az ünnepség az emlékezés virágainak elhelyezésével, gyertyáinak meggyújtásával zárult.

 

A régi és az új kitüntetetteket a Polgármesteri Hivatal dísz-termében Vicsi László polgármester köszöntette, kiemelve azt az erőt, tehetséget, kitartást mellyel a pomáziak nagy közösségének példát mutattak. A nap további részében városi vezetők, civilek, családtagok koszorúztak a Városháza parkjában és az 56-os síroknál.                                   

 

G.S.       

 

 Az eseményen készült fotókat a képre kattintva megnézhetik:

 

 

 

Átadták a kitüntető díjakat

 

Az Október 23-ai városi ünnepség keretében Vicsi László polgármester és Kósa Anikó alpolgármester adta át a város kitüntető díjait. Lapunk megörökítette a felemelő pillanatokat.

 

Dr. Tóth Gáborné városunk díszpolgára lett az oktatás terén végzett több évtizedes önfeláldozó, odaadó, gondoskodó munkája, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Pomázi Csoportjának elnökeként a rászorulók érdekében végzett önfeláldozó munkája elismeréseként.

 

Teknőc Ernőnk megálmodója, a Macskafogó atyja, Ternovszky Béla a magyar rajzfilm készítés terén végzett maradandó munkássága és Pomáz Város érdekében végzett önfeláldozó, segítő tevékenységéért vehette át a Pomáz Város Díszpolgára címet.

 

Mindenütt ott vannak bajban, vidámságban, ünnepeken és hétköznapokon. 110 évesek és frissek, fiatalosak. A Pomázi Önkormányzati Önkéntes Tűzoltóság a lakosság érdekében végzett önfeláldozó és lelkiismeretes munkájuk elismeréseként Pomázért kitüntető címet kapott. Az elismerést Leidinger István parancsnok vehette át.

 

Negyven évig járta kézbesítőként télen-nyáron nap-nap után Pomáz utcáit Borszéki Margit, itt volt az idő, hogy önfeláldozó és lelkiismeretes munkája elismeréseként Pomázért kitüntető címet kapjon.

 

Gambár Ferenc Pomáz Város és Pomáz lakossága érdekében végzett több évtizedes lelkiismeretes munkája elismeréseként Posztumusz Pomázért kitüntető címet kapott. A díjat Gambár Ferenc özvegye vette.

 

 

 A díjátadás további képeit a fotóra kattintva megnézhetik: