Szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tájékoztató

Tájékoztató

Béke utca és Vróci út felújítása Pomázon (Pomáz Online videó)

Ezen beruházás által egy nagyon régi álma valósult meg Pomáznak.

Áramütés veszélye

A napokban, az állomásnál elhelyezett karácsonyi díszkivilágító elemeket többen játszótérnek használták.

Pomáz Város Képviselő-testületének 2018. szeptember 12-i legfontosabb döntései

Képviselő-testületi ülés összefoglaló.

Tájékoztató az elektronikus adóügyintézésről

Igénybe vehető elektronikus ügyintézési szolgáltatások - Űrlapkitöltés - Meghatalmazás

INFORMÁCIÓ A SZEMÉTDÍJ CSEKKEK BEFIZETÉSÉRŐL

Fontos információk!

Tájékoztató adatok PEST megye 03.számú egyéni választókerület (Szentendre) eredményéről

2018-as országgyűlési választások eredményei.

Hősök Napja - koszorúzás Pomázon (Pomáz Online videó)

Tisztelet a Hősöknek!

Kisfilm a Pomázi Polgárőr Egyesület 25. évének fennállása alkalmából rendezett eseményről (Pomáz Online videó)

Negyed század a lakosság szolgálatában.

Mesedombi Óvoda körüli járda építés

A járda által az intézménybe járó kicsik és az arra járó gyalogosok mindennapi közlekedése könnyebbé válhat.

Első adventi gyertyagyújtás

2018. december 2-án a Városháza parkjában.

 

Október 23-a

Október 23-án 10 órakor az 1956-os Forradalom és szabadságharcra emlékeztünk.

 

A körforgalmi csomópontnál lévő emlékműnél dr. Kálnoki-Gyöngyössy Márton  a Szentendrei Ferenczy Múzeum igazgatója ünnepi beszédében hangsúlyozta a magyar nép fiatal szabadságharcának történelmi jelentőségét, melyre örökre büszkék lehetünk. Kiemelte, hogy szinte minden családban őriznek emlékeket 1956-ról és ezek megőrzése és továbbadása legalább olyan fontos a nemzet számára, mint a hivatalos történetírás kutatásai. Az ünnepi műsorban versek, dalok és prózai szövegek összeállítását hallhattuk, miután a város képviselő testülete által megítélt díjak átadására sor került. Az ünnepség az emlékezés virágainak elhelyezésével, gyertyáinak meggyújtásával zárult.

 

A régi és az új kitüntetetteket a Polgármesteri Hivatal dísz-termében Vicsi László polgármester köszöntette, kiemelve azt az erőt, tehetséget, kitartást mellyel a pomáziak nagy közösségének példát mutattak. A nap további részében városi vezetők, civilek, családtagok koszorúztak a Városháza parkjában és az 56-os síroknál.                                   

 

G.S.       

 

 Az eseményen készült fotókat a képre kattintva megnézhetik:

 

 

 

Átadták a kitüntető díjakat

 

Az Október 23-ai városi ünnepség keretében Vicsi László polgármester és Kósa Anikó alpolgármester adta át a város kitüntető díjait. Lapunk megörökítette a felemelő pillanatokat.

 

Dr. Tóth Gáborné városunk díszpolgára lett az oktatás terén végzett több évtizedes önfeláldozó, odaadó, gondoskodó munkája, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Pomázi Csoportjának elnökeként a rászorulók érdekében végzett önfeláldozó munkája elismeréseként.

 

Teknőc Ernőnk megálmodója, a Macskafogó atyja, Ternovszky Béla a magyar rajzfilm készítés terén végzett maradandó munkássága és Pomáz Város érdekében végzett önfeláldozó, segítő tevékenységéért vehette át a Pomáz Város Díszpolgára címet.

 

Mindenütt ott vannak bajban, vidámságban, ünnepeken és hétköznapokon. 110 évesek és frissek, fiatalosak. A Pomázi Önkormányzati Önkéntes Tűzoltóság a lakosság érdekében végzett önfeláldozó és lelkiismeretes munkájuk elismeréseként Pomázért kitüntető címet kapott. Az elismerést Leidinger István parancsnok vehette át.

 

Negyven évig járta kézbesítőként télen-nyáron nap-nap után Pomáz utcáit Borszéki Margit, itt volt az idő, hogy önfeláldozó és lelkiismeretes munkája elismeréseként Pomázért kitüntető címet kapjon.

 

Gambár Ferenc Pomáz Város és Pomáz lakossága érdekében végzett több évtizedes lelkiismeretes munkája elismeréseként Posztumusz Pomázért kitüntető címet kapott. A díjat Gambár Ferenc özvegye vette.

 

 

 A díjátadás további képeit a fotóra kattintva megnézhetik: