Erményi Csaba † búcsúztatása

Gyászjelentés

Pomázi Polgár 2018. novemberi száma

PDF verzió.

Marika néni születésnapi köszöntése

Pomázon nagy hagyománya van a kilencvenedik életévüket betöltött lakótársaink köszöntésének.

Tájékoztatás - Anyakönyvi ügyintézés, Hagyatéki ügyintézés vonatkozásában

Tájékoztatás

2019 első testületi ülése

Ez évi első rendes testületi ülését tartotta Pomáz város önkormányzata 2019. január 22-én.

Tájékoztató kutak bejelentéséhez

A határidő közeleg: 2018. december 31.

Advent Pomázon

A Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár ünnepi programajánlója.

 

Sashegyi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Rendészeti Szakközépiskola

 

OM: 032402
Címe Pomáz, Iskola u. 2.
Telefonszáma, e-mail cime:
06-26-326-244, 06-26-525-169, 06-26-525-179

titkarsag@sashegyi.hu;

Web címe: www.sashegyi.hu

Az iskola vezetőjének neve: Nagy Koppány Lászlóné igazgató

Igazgatóhelyettes neve: Barta Éva, Szikra Petronella,

 

Az intézmény alapítványa SASHEGYI ALAPÍTVÁNY

Iskolánk otthona egy különlegesen szép, a pomázi kastélydombon, gyönyörű természeti környezetben, több mint száz éve emelt régi épület, amit 2006-ban egy európai uniós pályázat segítségével kívül-belül felújítottunk.
Hatalmas kert, tornaterem, sportpálya, képzőművészeti műhelyek, jól felszerelt modern számítástechnikai és természettudományi szaktanterem tartozik hozzá. Tanáraink szakmailag jól felkészültek, gyermekközpontúak, nyitottak az informatikából adódó új pedagógiai lehetőségek használatára. Tantestületünkben a közismereti tantárgyakat tanító kollégákra is jellemző a művészetek iránti fogékonyság.


Múltunk:
Pomázon az állami népiskola épületét 1901 nyarán kezdték el építeni. A hét tantermes iskolában szeptember 15-én már megkezdték a tanítást. A tanévben 429 tanuló iratkozott be az iskolába, és hat tanulócsoportban foglalkoztak a diákokkal.
A tantestület hat főből állt. 1903-ban a tanulói létszám jelentősen megnőtt, 461 fő. Az akkori I. sz. Általános Iskola, 1964-től Általános Iskola és Gimnázium, Pomáz néven működött, a környező településekről (Csobánka, Pilisszentkereszt) is ide irányították a gimnáziumba jelentkezőket. A Mátyás király utcai iskola elkészülte után a másik két iskolának összevonását tervezték. Az 1981/82-es tanévtől a Beniczky utcai iskola az alsó, az Iskola utcai iskola épülete a felső tagozatosoknak adott helyet. 1990-ben a két iskola szétvált, ősszel döntés született a Sashegyi Sándor név felvételéről, 1991. márciusban került sor a névadó ünnepségre. Az iskola nemrég ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját.


Forrás: www. sashegyi.hu