Polgármesteri köszönetnyilvánítás az SZSZK dolgozói számára

Valódi hősök Ők, kik köztünk élnek, nem mozivásznon, nem kérkedőn.

Pomázé az ország egyik legátláthatóbb honlapja- írja az edemokracia.hu

A pomaz.hu magasan felülmúlja az országos átlagot!

EGY NAP A HONVÉDELEMÉRT - POMÁZ - 2018 (Pomáz Online videó)

Második alkalommal került megrendezésre Pomázon, az „Egy nap a Honvédelemért” elnevezésű, rendvédelmi és toborzó nap.

Köszönetnyilvánítás

Vicsi László polgármester és a teljes városvezetés köszönetét fejezi ki minden Pomázinak, aki élt demokratikus jogával és részt vett a tegnapi országgyűlési választáson.

Városunk szeretettel várja az új rendőröket!

Szolgálati lakás került kialakításra az új pomázi rendőrök érkezését várva. Bővül a pomázi állandó rendőri állomány.

KARÁCSONYI KALENDÁRIUM - december 17. (Pomáz Online videó)

Kalendáriumunk december 24-ig, minden napra új mesékkel, versekkel kedveskedik.

BAJNOKOK KAMERÁJA - Pomáz - 2018 (Pomáz Online videó)

Egy nap a Honvédelemért című filmünk egy vágatlan nyersanyaga.

TÁJÉKOZTATÁS a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők 2018. augusztus havi egyszeri támogatásáról

Átvehetőek az utalványok.

Pályázat Családsegítő munkakör betöltésére

állás

FELHÍVÁS az át nem vett Erzsébet utalványokkal kapcsolatban!

Felhívás

Megemlékezés és gyertyagyújtás az Aradi Vértanúk tiszteletére

Megemlékezés

Amazonas terrárium kisállat bemutató Pomázon

2018. október 13-án a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtárban.

 

Vízszivattyúzás 2013 méteren

Vízszivattyúzás 2013 méteren

 

A Dunát felvinni a Gellért hegyre nem kis teljesítmény. Ezt Tették a Fővárosi Tűzoltók 2005-ben, ezzel magyar-országi rekordot állítottak fel. A Pomázi Önkéntes Tűzoltóság állománya úgy határozott, hogy - mivel se Dunánk, se Gellért hegyünk - a Pomázon keresztül folyó Dera patakot visszük fel a sokak kedvenc kirándulóhelyének számító Majdán fennsíkra, oda ahonnan a honszerző Árpád lova hátáról tekint a völgybe.

 

És a nagy nap felvirradt. A tűzoltók szinte teljes létszámban megjelentek a nagy gyakorlat végzésére. Még sosem volt a teljes állományunk egy adott helyen és időben. 18 órakor a pomázi, budakalászi, pilissznetkereszti és pilisszántói ön-kéntes tűzoltók, kiegészülve a veterán és ifjúsági tűzol-tókkal, valamint a pilisvörösvári és üllői önkéntesekkel és nem utolsó sorban oberhauseni (Németország), hrascei és Sigeteci (Horvátország) és adai (Szerbia) önkéntes tűzol-tókkal, felsorakoztak a művelődési háznál, hogy megkapják a feladatukat, a felállítási helyeket és a bevetési parancsokat. Az eligazítást Vicsi László polgármester, Szőnyi József nyugalmazott pilisszántói polgármester, Balog László az ÖTOSZ elnöke, valamint nagy számú érdeklődő és Se-bestyén István a Magyar Rekord Egyesület elnöke kísérte figyelemmel.

 

Mindenfelé az út mellett, a járdákon embereket láttunk, akik tapsolták az úton haladó tűzoltóautót. Mosolygós arcok, me-leg kézfogások. A létrasugár az osztónál elzárásra került, majd az Árpád szobor előtt a mellvéden egy 30 m széles, és 10 méter magas vízpajzs nyílt ki. A vízpajzson színes lángok, mintha tényleg égne, majd megjelet egy tűzoltó, egy bontóbalta, egy felirat, amely tudatta: tűzoltó rekord szü-letett. Majd különböző ábrák, tűzoltóautó, tűzoltó készülék, aztán a 2013 Pomáz éve felirat. Közben az EDR rádió re-csegve közli, már csak 4 m 3 körüli vízmennyiség van a tározóban, az meg pont elég az 5 percre tervezett vetítésre. És az újabb felirat: 110 éves a Pomázi Tűzoltóság és az újabb: 146 éves a Magyar Szervezett Tűzoltóság. És ezt mi ott felírtuk az égre. A felhőkre támaszkodó vén Hold re-zignáltan vette tudomásul, hogy itt ma valami nagy dolog született. Majd a kiépített víztárolónk vízszintje elérte az alsó biztonsági szintet, így az első vízkivételi pontnál a szivattyú leállításra került.

 

A folytonos gratulációk, vállveregetések közepette, szinte percek alatt megtörtént a 146 tömlő a visszaszerelése, majd a tűzoltók a közeli Magyar Várban várták izgatottan a rekord hitelesítését, teljesítésének a bejelentését, amit Sebes-tyén István ünnepélyesen meg is tett. Magyarország leg-hosszabb működő tűzoltó alapvezeték rekordját a Pomázi Önkéntes Tűzoltóság szerelte meg az Úr 2013. évének szep-tember havának 20. napján.

 

 A képeket a fotóra kattintva a www.langlovagok.hu honlapon tekinthetik meg: