2019. ÉVI BEÍRATKOZÁS RENDJE

Felhívás

1848-49-es megemlékezés - POMÁZ 2019 (Pomáz Online videó)

A márciusi ifjak öröksége ma is eleven!

2019 Pomáz Szelektív naptár III. negyedév

Szelektív- és zöldhulladék szállítási naptár .

Tájékoztató a Városunk Pomáz Facebook oldal moderálásáról, megfelelő használatáról

Tájékoztató

Pomázi Hétszínvirág Óvoda - Bölcsőde pályázatot hirdet 1 fő óvodapedagógus munkakör betöltésére

állás

Kerítést festenek a képviselők

Pomáz önkormányzati képviselői elkezdték lefesteni a szelistyei játszótér megkopott kerítését.

Tájékoztató óvodák nyári zárvatartásáról 2019

Tájékoztató

Tájékoztató Pomáz Város Napjáról a Civil szervezetek részére

Pomáz város napja idén szeptember 14-én kerül megrendezésre.

Főépítészi változások

Tájékoztató

Ma is folytatódott a kerítésfestés a szelistyei játszótéren

Közel 1000nm felületű kerítés lefestésébe kezdtek bele tegnap a pomázi kormánypárti képviselők és segítőik.

POMÁZ - TeSzedd 2019 (Pomáz Online videó)

Számtalan zsák megtelt szeméttel, köszönhető a Hivatal dolgozóinak, illetve a városvezetők és az akcióra jelentkező polgárok kétkezi munkájának.

TÁJÉKOZTATÁS a 2019 évi kéményseprésről

2019. január elsejétől Pomáz település kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete.

A pomázi németek kitelepítése - vertreibung 1946 Pomaz (Pomáz Online videó)

Pomáz lakosságának egy hatoda, 1032 ember … 386 pomázi családot telepítettek ki erőszakkal 1946 márciusában.

2019 Pomáz Naptár

naptár

Pomáz Város Polgármesteri Hivatal pályázatot hirdet Hatósági előadó munkakör betöltésére

állás

Tájékoztató Hulladékszállítási kérdésekben

Fontos tájékoztató!

11 éves a György Ádám Kastélyakadémia

György Ádám zongoraművész a 10. jubileumi év után idén is megnyitja zongoraakadémiáját Pomázon.

 

Vízszivattyúzás 2013 méteren

Vízszivattyúzás 2013 méteren

 

A Dunát felvinni a Gellért hegyre nem kis teljesítmény. Ezt Tették a Fővárosi Tűzoltók 2005-ben, ezzel magyar-országi rekordot állítottak fel. A Pomázi Önkéntes Tűzoltóság állománya úgy határozott, hogy - mivel se Dunánk, se Gellért hegyünk - a Pomázon keresztül folyó Dera patakot visszük fel a sokak kedvenc kirándulóhelyének számító Majdán fennsíkra, oda ahonnan a honszerző Árpád lova hátáról tekint a völgybe.

 

És a nagy nap felvirradt. A tűzoltók szinte teljes létszámban megjelentek a nagy gyakorlat végzésére. Még sosem volt a teljes állományunk egy adott helyen és időben. 18 órakor a pomázi, budakalászi, pilissznetkereszti és pilisszántói ön-kéntes tűzoltók, kiegészülve a veterán és ifjúsági tűzol-tókkal, valamint a pilisvörösvári és üllői önkéntesekkel és nem utolsó sorban oberhauseni (Németország), hrascei és Sigeteci (Horvátország) és adai (Szerbia) önkéntes tűzol-tókkal, felsorakoztak a művelődési háznál, hogy megkapják a feladatukat, a felállítási helyeket és a bevetési parancsokat. Az eligazítást Vicsi László polgármester, Szőnyi József nyugalmazott pilisszántói polgármester, Balog László az ÖTOSZ elnöke, valamint nagy számú érdeklődő és Se-bestyén István a Magyar Rekord Egyesület elnöke kísérte figyelemmel.

 

Mindenfelé az út mellett, a járdákon embereket láttunk, akik tapsolták az úton haladó tűzoltóautót. Mosolygós arcok, me-leg kézfogások. A létrasugár az osztónál elzárásra került, majd az Árpád szobor előtt a mellvéden egy 30 m széles, és 10 méter magas vízpajzs nyílt ki. A vízpajzson színes lángok, mintha tényleg égne, majd megjelet egy tűzoltó, egy bontóbalta, egy felirat, amely tudatta: tűzoltó rekord szü-letett. Majd különböző ábrák, tűzoltóautó, tűzoltó készülék, aztán a 2013 Pomáz éve felirat. Közben az EDR rádió re-csegve közli, már csak 4 m 3 körüli vízmennyiség van a tározóban, az meg pont elég az 5 percre tervezett vetítésre. És az újabb felirat: 110 éves a Pomázi Tűzoltóság és az újabb: 146 éves a Magyar Szervezett Tűzoltóság. És ezt mi ott felírtuk az égre. A felhőkre támaszkodó vén Hold re-zignáltan vette tudomásul, hogy itt ma valami nagy dolog született. Majd a kiépített víztárolónk vízszintje elérte az alsó biztonsági szintet, így az első vízkivételi pontnál a szivattyú leállításra került.

 

A folytonos gratulációk, vállveregetések közepette, szinte percek alatt megtörtént a 146 tömlő a visszaszerelése, majd a tűzoltók a közeli Magyar Várban várták izgatottan a rekord hitelesítését, teljesítésének a bejelentését, amit Sebes-tyén István ünnepélyesen meg is tett. Magyarország leg-hosszabb működő tűzoltó alapvezeték rekordját a Pomázi Önkéntes Tűzoltóság szerelte meg az Úr 2013. évének szep-tember havának 20. napján.

 

 A képeket a fotóra kattintva a www.langlovagok.hu honlapon tekinthetik meg: