Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. III. negyedév (július-szeptember)

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Pomázi Polgár 2022. júniusi száma

 

Az idei télen még többször előfordulhatnak havazások

Tisztelt Lakosság!

 

Az időjárás előrejelzés alapján az idei télen még többször előfordulhatnak havazások, amelyek nem kerülik el a városunkat. Az erősebb havazásokra az önkormányzat igyekszik előre felkészülni, tájékozódik az előrejelzések alapján, sót raktároz és helyez ki ládákban illetve készenlétbe helyezi a hókotrókat is.

A havazásos időszakban igyekszünk járhatóvá tenni az intézményi ingatlanok előtti járdaszakaszokat valamint Pomáz városát átszelő 1112 számú út (Árpád Fejedelem útja, József Attila út és Beniczky utca) azaz a Magyar Közút Nonporfit Zrt. kezelésén kívüli mellékutakat is.

Sajnos sok olyan hely van a környezetünkben, ahol a hó eltakarításában az önkormányzat nem tud részt vállalni, segíteni hiszen az a lakók feladata, kérjük tehát hogy havazásos időszakban:

-        az ingatlanuk előtt a járdaszakasz és kapubejárók síkosság mentesítését végezzék el, illetve folyamatosan tartsák fenn, és amennyiben a szomszédos ingatlanban idősebbek laknak azokat segítsék a hó eltakarításában,

-        a hó ellapátolását úgy végezzék el, hogy ne a közútra, vagy a szomszédos ingatlan elé halmozzák fel azt, és

-        a gyűjtő és a meredek utcában a gépjárműveikkel lehetőség szerint álljanak be az udvarukra, ne szűkítsék le a hókotró nyomvonalát,

Előre is köszönjük, hogy a fentiekkel segítik az Önkormányzat által megbízott cég hókotrását, a város lakóinak biztonságos hazajutását, a mentő, a szemétszálló és egyéb járművek balesetmentes közlekedését!

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatosan észrevétele, bejelentése van, kérjük minden esetben a pomaz@pomaz.hu-ra jelezzék a hivatal felé.

 

Együttműködésüket előre is köszönjük!

 

Pomázi Polgármesteri Hivatal