Átadták a főutcát és a Huszár utcát összekötő új hidat

A hídavatáson Leidinger István polgármester mondott köszöntőt, miután átvágta a nemzeti színű szalagot és átgurított egy hordót a hídon.
Az ünnepélyes megnyitón Balázs László Gábor színművész verset szavalt, amelyet Borbély Mihály Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művész zenejátéka kísért. Fellépett az Opanke és a Pomázi Német Nemzetiségi Iskola gyerekcsoportja. Népdalokat énekelt Albert Júlia művész, amelyet ugyancsak Borbély Mihály kísért.
Az új Dera-kishíd a gyalogos forgalmat könnyíti és gyorsítja meg a Hősök tere és a Huszár utca között. A híd a Pomázi Örökség Tájház, a Német Közösségi Ház, az Igaziolíva és a Civil Ház közös udvaránál közelíthető meg. Téglaburkolatú sétány vezet le a hídig, a járda a túloldalon folytatódik. A másik oldalon a Huszár utcai postával és a Pompás kerttel szembe érkezik meg. A világításról napelemes kandeláberek gondoskodnak.

További híreink

Alma zenekar koncertje lesz a Művelődési Házban

Alma zenekar koncertje lesz a Művelődési Házban

Buda Gábor, a 25 évvel ezelőtt megalapított Alma zenekar ötletgazdája, frontembere, énekese és zeneszerzője 2018 augusztusában új zenei alapokra helyezte az általa kialakított világzenei hangzást. Ekkor érkezett a zenekarba a kiváló basszusgitáros Berkesi Alex, majd...

bővebben