Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

 

Dera-patak rekonstrukciója

Pomáz Város Önkormányzata

 

Sajtóközlemény

 

Pomáz Város Önkormányzata 350 millió Ft-ot nyert el a Dera patak rekonstrukciójára.

Pomáz Város Önkormányzata 2018. júliusában nyújtott be pályázatot a Pest megyei fejlesztések költségvetési jogcímre, amely keretében 2018. decemberében 350 millió Ft-ot nyert el a Dera-patak rekonstrukciójára.

Az elnyert támogatásból, összesen 3003 m hosszon kerül sor a mederrekonstrukcióra, amely során a mederbe benőtt, árvízveszélyt előidéző fák, invazív cserjék eltávolítása valósul meg, az elfajzott meder eredeti keresztmetszete helyreállításra kerül, medervédelemmel ellátva, továbbá két gyalogos híd rekonstrukciója is megtörténik. A beruházás kivitelezése 2019. tavaszán indul el, a befejezés 2020.03.31.

A projekt közvetlen célja Pomáz Város belterületén a Dera-patakon előforduló árvizek megszüntetése, a terület revitalizációja, a patak medrének szakaszos rekonstrukciójával, a hidak, műtárgyak, mederburkolat rekonstrukciójával, illetve a patakmederben található lefolyást akadályozó fák, és cserjék eltávolításával.

A projekt megvalósításával a kiöntések veszélye csökken, amely révén a patak környezetében található önkormányzati és magán ingatlanokon a kárveszélye csökken, illetve csökken az árvízi védekezés költsége is.

 

A Projektet a Magyar Állam finanszírozza.

 

Projekt adatai:

Kedvezményezett neve: Pomáz Város Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 2013 Pomáz, Kossuth L. u. 23-25.

Támogató Szervezet: Pénzügyminisztérium

Projektazonosító: PM_SZERZ/362/2018.

Elnyert támogatás: 350 000 000 Ft

A projekt megvalósítási határideje: 2020.03.31.