Döntések a január 30-i testületi ülésről

A testületi ülésen a képviselők 28 napirendi pontot tárgyaltak, amelyek közül a közérdeklődésre leginkább számot tartók:

 • Telepítési Tanulmányterv készítését igénylő Helyi Építési Szabályzat módosításokkal kapcsolatban a testület egyetért az alább felsorolt, magántulajdonosok érdekkörébe tartozó fejlesztési területek tekintetében az érdekeltek finanszírozásában kidolgozásra kerülő Telepítési Tanulmánytervek elkészítésével: 020-as parcella Lke-5 építési övezetbe sorolt területei, Udvaros csárda, Céhmester út bejárata, Tripolszki telep 051 és 053 parcella, Intersparral átellenben 059/27-31 hrsz.
 • Az önkormányzat 2024. évi tervezett bevételi és kiadási adatait a képviselő testület megismerte.
 • Megállapították, hogy a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetője és a Pomázi Zenekastély Nonprofit Kft. ügyvezetője is elvégezte a számukra a tavalyi évre kitűzött célfeladataikat, és részükre egy havi munkabérnyi célprémiumot állapítottak meg. Az idei évre új célfeladatokat fogalmaztak meg az intézményvezetőknek. Elfogadták a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár 2024. évi munkatervét.
 • Az önkormányzat a Pomázi Zenekastély Nonprofit Kft. számára a 2024. évi költségvetési rendelet megalkotásáig havonta 5 millió forint finanszírozási előleget biztosít.
 • Ismételten pályázatot írtak ki a Pomázi Polgármesteri Hivatalnak helyt adó épületek és a Gyermekorvosi Rendelő épületének takarítására. A pályázatra 2024. február 19. 12 óráig lehet jelentkezni, annak részletei elérhetőek a város honlapján (www.pomaz.hu) az Ajánlatkérések menüpont alatt.
 • Megismerte és elfogadta a testület a Pomázi Értéktár Bizottság 2023. második félévi beszámolóját. Eszerint az értéktár további három értékkel bővült: a pomázi ONCSA-teleppel, dr. Szalai Tibor geológus és Bölcskey Ferenc festőművész munkásságával.
 • Hozzájárultak, hogy a Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület további egy évig ingyenesen használhassa az önkormányzati tulajdonban lévő jelenlegi telephelyét.
 • A Pomázi Hétszínvirág Óvoda-Bölcsőde tagintézményeiben 2024. április 22-23-án lesz a beiratkozás.
 • Meghatározták a Pomázi Polgármesteri Hivatalban az idei igazgatási szünet időpontjait. Eszerint nyáron július 15-től augusztus 4-ig tart zárva a hivatal, év végén pedig december 23-tól 2025. január 5-ig.
 • Dr. Telegdi András a 3. számú körzet háziorvosa korábban bejelentette, hogy felmondja praxisát. A doktor úr tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a praxisát dr. Novák Viktóriának kívánja átadni.
 • A főkertészi feladatok ellátására kiírt eredményes és érvényes beszerzési eljárást követően, nyertesnek hirdették ki a Kerekerdő Kertépítő Kft.-t.

A testületi ülésről készült felvétel az Önkormányzati TV oldalán megnézhető, akár napirendi pontokra bontva. Az egyes napirendi pontoknál a hozzászólók között is név szerint lehet keresni.

További híreink

Meghívó a 2024. február 27-i képviselő-testületi ülésre

Meghívó a 2024. február 27-i képviselő-testületi ülésre

Február 27-én (kedden) 14 órai kezdettel Pomáz Város Önkormányzatának képviselő-testülete ülést tart a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, amire várnak minden érdeklődőt. Élőben az Önkormányzati TV honlapján (https://onkormanyzati.tv/) követhető, ahonnan később...

Márciusban kezdődik a zöldhulladék-elszállítás

Márciusban kezdődik a zöldhulladék-elszállítás

Idén már márciustól elszállítja a szolgáltató a zöldhulladékot. Azok elszállítási napja megegyezik a szelektív hulladék elszállításának napjaival. Március 7. – CS3-as körzet Március 8. – P3-as körzet Március 14. – CS4-es körzet Március 15. – P4-es körzet Március 21. –...

Szépkorúakat köszöntöttek születésnapjuk alkalmából

Szépkorúakat köszöntöttek születésnapjuk alkalmából

Márkus Lászlóné, Edit óvó nénit köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Leidinger István polgármester és Kiss László a Szociális és Egészségügyi Bizottság tagja. Ugyancsak 90. születésnapját ünnepelte Faragó Béla, akit Leidinger István polgármester Nagy Istvánnal, a...