Elhunyt Korausz Ferenc, Pomáz díszpolgára

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy életének 93. évében örök nyugalomra tért Korausz Ferenc, Pomáz díszpolgára, köztiszteletben álló lokálpatrióta.

Korausz Ferenc 1929-ben látta meg a napvilágot. 1953-ban szerzett gépészmérnöki diplomát a Műszaki Egyetemen, majd évtizedekig a GANZ Villamossági Műveknél dolgozott. Egész életében Pomázon élt. Igazi lokálpatrióta, mindig szem előtt tartotta szeretett településének fejlődését, amihez tevőlegesen is hozzájárult. Pomázon a közművek kiépítése nagy részben az Ő nevéhez fűződik. A közművekkel és az általa szervezett beruházásokkal jelentős mértékben javult a lakosság életminősége. Feri bácsi fejből tudta a pomázi közműépítés történetét és őrizte az ezzel kapcsolatos dokumentumokat is. Elsőként oldotta meg egy 600 vonalas telefonközpont telepítését, sok pomázi így juthatott vezetékes telefonhoz. Megszervezte az első csatornatársulást is, valamint a gázvezeték-hálózat kiépítését. Pomáz vezetékes vízellátására lelkesen szervezte a társulásokat.

Példamutató emberi és közösségi magatartását mutatja, hogy tanácstag, majd önkormányzati képviselő volt. 1991-ben megtervezte a községház előtti parkot. A harangtól a bejáratnál lévő kőgurigákig minden az Ő tervei alapján készült el.

Korausz Ferenc precíz, rendszerető, nagyon szerény ember volt. Kitartó munkával, töretlen lelkesedéssel és nagy szeretettel jellemezhető életpályája gyümölcsöző eredményekben mutatkozik meg a Pomázon élők számára.

Gyermekkorában részt vett a cserkészmozgalomban, majd annak újjáalakítása után, öregcserkészként, – ameddig egészségi állapota megengedte – tagja volt a Szent Tarzícius Cserkészcsapatnak. 2001-ben „Pomázért”, majd 2022-ben „Pomáz Díszpolgára” kitüntetést kapott. Korausz Ferencet az Önkormányzat saját halottjának tekinti.

 

Utolsó útjára a pomázi ravatalozónál, 2023. március 16-án (csütörtökön) 15.00 órakor kísérhetik el azok, akik tisztelték és szerették Őt.

 

Feri bácsi, nyugodjon békében!

 

 

További híreink

Nem ajánlott túrázni a Pilisi Parkerdő erdeiben a havazás miatt

Nem ajánlott túrázni a Pilisi Parkerdő erdeiben a havazás miatt

Az elmúlt napok havazása veszélyhelyzetet teremtett a Pilisi Parkerdő területein. A fákra rakódott vizes hó miatt ágak törhetnek le. Az elmúlt heti híradáshoz képest a helyzet nem javult: a havazást sajnos nem előzte meg fagy, így az erdőtalaj felázott, ezért...

Gyászjelentés

Gyászjelentés

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Horváth Sándorné, Márkus Jutka, aki több, mint két évtizedig szolgálta a Pomázon élőket Juhár doktor asszisztenseként, életének 64. évében elhunyt. Szeretettel emlékezünk rá!

Valami bűzlik – Szándékosan megrongálták az állomási illemhelyet

Valami bűzlik – Szándékosan megrongálták az állomási illemhelyet

Szomorúan tájékoztatjuk Önöket, hogy a HÉV-állomás ingyenesen használható konténer illemhelye használhatatlanná vált 2023 november közepén, azonban nem „közönséges vandálok” pusztításáról van szó. Előre kitervelt, rosszindulatú támadást hajtottak végre ismeretlenek,...