Pomázi Polgár 2023. februári száma

Péntekenként nem lesz ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban

Szelektív hulladékgyűjtési naptár - 2023. I. negyedév (január-március)

 

Háziorvosok kérései a koronavírus-járvány idején

A pomázi háziorvosok az alábbi kérésekkel fordulnak a páciensekhez, hogy a koronavírus-járvány idején hatékonyabb és egyszerűbb legyen a betegek ellátásának a menete:

Koronavírus fertőzés gyanú esetén (például fulladásérzet, láz, torokfájás, köhögés, hasmenés) kérjük, hogy NE jelenjen meg személyesen a rendelőben, hanem telefonon konzultáljon háziorvosával.

• A betegek időpontra bemehetnek a rendelőbe, és mindenkit megvizsgálunk, de a váróteremben praxisonként 1-1 beteg tartózkodhat egyszerre. A kismamákat természetesen előre vesszük.

• A nem sürgős, halasztható vizsgálatokra (például éves kontroll) javasoljuk a korlátozó intézkedések feloldása utáni időszakot.

Vérvétel a pomázi rendelő emeletén minden hétfőn, szerdán és pénteken reggel 7 óra és 8 óra között van. Ehhez előzetes előjegyzés szükséges, amelyet háziorvosuktól kérhetnek.

• Az orvosi rendelő bejáratánál új, személyre szóló csengőket helyeztünk el, rajtuk a rendelési időkkel. Kérjük, mindenki a saját orvosához szóló csengőt használja.

Telefonos konzultáció esetén is kérjük ügyeljenek a rendelési idő betartására (a telefonszámok és rendelési idők az alábbi táblázatban megtalálhatók).

• Ha telefonálnak kérjük előre gondolják át a pontos információkat, adatokat. Gyógyszerfelírás esetén tudják pontosan a készítmény nevét, dózisát. Egyszerre lehetőség szerint több havit írassanak fel (a patika saját számitógépes rendszerében is elérhető marad). Lehetőleg a gyógyszertárba is a szükséges adatokkal felkészülten menjenek. Itt kérjük Önöket, hogy előbb a háziorvostól kérjék a gyógyszerfelírást, mert a receptek enélkül nem kerülnek fel automatikusan az elektronikus felhőbe.

• Dr. Buda Andrea egyéni kérése: beutalókért – labor, röntgen, szakorvosi – és a táppénzes papírért minden esetben be kell menni a rendelőbe, ezekért külön ne telefonáljanak.

• A koronavírus elleni oltásról jelenleg sajnos a háziorvosoknak sem áll rendelkezésre több információ ahhoz képest, ami a kormányzati kommunikációban elhangzik. Amikor az oltások pontos menetéről információ kerül a birtokunkba, arról haladéktalanul értesíteni fogjuk a lakosságot. Addig is kérjük, hogy a hivatalos honlapot kövessék figyelemmel (koronavirus.gov.hu).

Köszönjük türelmüket és együttműködésüket

A háziorvosi körzetekhez tartozó utcalista a lap aljáról letölthető.