Újra van személyes ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban

Pomázi Szociális buszjárat próbamenetrendje

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2021. II. negyedév (április-június)

Pomázi Polgár 2021. júniusi száma

 

Közoktatásért díjak átadása a pedagógusnap alkalmából

Pedagógusnap alkalmából köszöntötte a város tanítóit, tanárait Leidinger István polgármester a Teleki-Wattay kastélyban tartott ünnepség keretében. A járványhelyzet miatt az óvodapedagógusok köszöntése külön, az egyes tagintézményekben volt.
A rendezvényen átadták a Pomáz Közoktatásáért díjat Kiss Nikolettnek, a Mátyás Király Általános Iskola pedagógusának. A másik kitüntetett Szűcs Éva, a Pomázi Hétszínvirág Óvoda munkatársa. (A díjazottak méltatása alább olvasható.) Virágcsokorral köszöntötte a polgármester úr a nyugdíjba vonuló Szilágyiné Móricz Veronikát, a Német Nemzetiségi Általános Iskola tanárát.
Az ünnepség végén olasz dalokat és operettslágereket adott elő Szabó-Szilágyi Éva és Újvári Gergely operaénekes. Az estet vacsora zárta.
 
Szűcs Éva óvónő pályafutása kezdete, azaz 1982 óta a Pomázi Hétszínvirág Óvoda dolgozója, aki a mai napig lelkiismeretesen, magas szakmai tudással látja el munkáját. Az elmúlt 40 évben sokat tett az óvodáért, a pomázi gyermekekért, gyermekvédelmi felelősként, a pedagógus önértékelési csoport tagjaként hozzájárult tudásával az intézmény működéséhez. A pályakezdők rendkívül sokat tanulhattak és tanulhatnak a mai napig tőle.
Szűcs Éva kiváló pedagógus, aki még most a nyugdíj közelében sem veszített lelkesedéséből. Teljes erőbedobással, töretlen lelkesedéssel, a szigor és a kedvesség között megtalálva az arany középutat sokat tesz a gyermekekért. Elfogadó, támogató, kreatív, tevékenységközpontú, szeretetteljes légkört teremt a csoportjában. Az iskolásokká lett gyerekekkel és családjaikkal is tartja a kapcsolatot. Ez annál is inkább lehet, mert sokszor a kisebb testvérek is hozzá kerülnek, sőt 30-35 évvel ezelőtti óvodásai gyerekeit is ő terelgeti.
 
Kiss Nikolett tanító néni 1987 óta A Mátyás Király Általános Iskola tagja, ekkor még képesítés nélkül napközis nevelőként dolgozott. Tanítói diplomáját a Budapesti Tanítóképző Főiskolán szerezte 1997-ben technika szakkollégiummal. A társadalmi környezet változásaira mindig érzékenyen és aktívan reagált, ezért 1999-ben informatika szakkollégiumot végzett. Szakmai továbbfejlődésére mindig nagy gondot fordított, számos továbbképzésen vett részt, melyeknél elsősorban a gyerekek tehetséggondozása került előtérbe. Tehetséggondozásból szakvizsgát is tett 2005-ben. Részt vett a közoktatási minőségbiztosítási rendszerek kidolgozásában, a TÁMOP pályázat megvalósításának kulcsszereplője volt, majd a projektpedagógia módszerét vezette be az iskolánkban. A technika fejlődésével is lépést tartott, elsőként alkalmazott interaktív táblát a
kisiskolások alapképzése során. A Sakkpalota módszer is az ő javaslata alapján került be az iskola módszertárába, mely azóta is felmenő rendszerben minden alsós évfolyamon megjelenik.
Műhelymunkában folyamatosan mentorálja kollégáit, jó gyakorlatait bemutató órák és értekezletek alkalmával ismerteti meg az érdeklődő szülőkkel, pedagógusokkal. A szakmai kihívások elől soha nem futamodott meg, elsőként minősült pedagógus II. fokozatban, igazgatóhelyettesként is segítette az alsó tagozat szakmai munkájának megújulását a 2012-13-as tanévben. Az iskola honlapját ő alakította ki és frissíti folyamatosan, biztosítva az iskola, a diákok és szülők pontos és naprakész tájékoztatását. Tehetséggondozó tevékenysége kiterjed az egész iskolára, a Zrínyi matematika verseny szervezője, ugyanúgy számíthatnak rá az iskolai programok szervezésében, és a pályázatok lebonyolításában.