Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2021. III. negyedév (július-szeptember)

Tüdőszűrés Pomázon

2021. szeptember 28-tól október 15-ig tüdőszűrés lesz a Művelődési Házban. A vizsgálat ideje: hétfőtől péntekig minden nap 8-18 óráig.

Pomázi Polgár 2021. szeptemberi száma

Szeptember 1-től módosul a szociális buszjárat próbamenetrendje

MEGHÍVÓ - Pomáz Város Napja 2021

Lakossági felhívás belterületen történő vadelejtésről

 

Döntések a július 15-ei képviselő-testületi ülésről

Mivel a képviselő-testület előzetes munkatervében nem szerepelt júliusi ülés, ezért rendkívüli testületi ülés tartottak július 15-én, amelynek a főbb pontjai a következők voltak:

• Elfogadták a gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló önkormányzati rendeletet, ami új pénzbeli ellátási formaként bevezeti a beiskolázási támogatást, amelyre a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők jogosultak. Összege 15 ezer forint. A rendelet kiegészül a gyermekétkeztetés, a gyermekjóléti szolgáltatás, és az alternatív napközbeni ellátásra vonatkozó rendelkezésekkel.

• Módosították a három városi intézmény, a Szociális Szolgáltatási Központ, a Pomázi Hétszínvirág Óvoda-Bölcsőde, és a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár Szervezeti és Működési Szabályzatát.

• Egy éve vezette be az önkormányzat a Globomax Kft. által forgalmazott MikroDat döntéstámogató rendszert és a Települési Önkormányzati Könyvtárat. A döntéstámogató rendszer célja a képviselő-testületi és a bizottsági munkafolyamatok biztonságos informatikai hátterének megteremtése. Az eltelt időszakban a rendszert megfelelőnek találták a képviselők, a bizottsági tagok és a hivatal ügyintézői is, ezért azt újabb két évre meghosszabbították havi 80.000 forint + Áfáért.

A MikroVoks és a MikroKam rendszer bevezetésével lehetőség van a képviselő-testületi ülések korszerűbb, online közvetítésére, és az azokon készülő jegyzőkönyvek elkészítését is megkönnyíti. A szolgáltatás díja összesen havi 120 ezer forint + Áfa.

• Áttekintették az önkormányzat pénzügyi helyzetét. A 25 ezer főnél kisebb településeknek az állam kompenzálja a helyi iparűzési adó elvont részét. Pomáz esetében ez 85,5 millió forint, amit két részletben – júniusban és októberben – utaltnak át. Ez az összeg 40 millió forinttal kevesebb, mint amire az önkormányzat számított. Augusztusban megérkezik az új bölcsőde üzemeltetési- és bértámogatása, mintegy 46 millió forint, amit eddig az önkormányzat előlegezett meg az intézmény működésére. Ebből az összegből 32 millió forint bér- és járuléktámogatás.

• 10,6 millió forintot biztosít az önkormányzat a Zenekastély Kft., a Teleki-Wattay Kastélyszállót üzemeltető cég számára, hogy a koronavírus-járvány miatti bezárása idején keletkezett veszteségét pótolni tudja. Emellett 4 millió forint működési támogatást biztosít számára az önkormányzat és további 3,5 millió forintot, hogy a panzió minősítést elérhesse a jelenleg besorolás nélküli szálláshely.

• A Pomáz Kft. részére 10 millió forint működési célú pénzeszközt ad át az önkormányzat. A képviselők döntése nyomán a cégnek a szeptemberi testületi ülésen be kell mutatnia a tovább finomított üzleti tervét.

• Az önkormányzat ajánlatot kér a Tiszolczy telep forgalmi rendjének felülvizsgálatára.

• A képviselő-testület hozzájárulását adta, a Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesülettel kötendő megállapodáshoz, vagyis, hogy az egyesület továbbra is térítésmentesen vehesse igénybe az általa jelenleg használt ingatlant.

• Mindkét, a helyi típusú műsor gyártására beérkezett pályázatot érvénytelennek találták. Az egyik a pályázathoz kért nem megfelelő dokumentum csatolása, a másik a dokumentum hiánya miatt lett érvénytelen. A testület döntése értelmében az önkormányzat ez év december 31-ig a Pomáz TV-vel szerződésének meghosszabbítását ajánlja havi 1 millió forint + Áfáért. A képviselő-testületi ülések közvetítése a jövőben a MikroKam rendszeren keresztül történik.