Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2021. III. negyedév (július-szeptember)

Szeptember 1-től módosul a szociális buszjárat próbamenetrendje

Tüdőszűrés Pomázon

2021. szeptember 28-tól október 15-ig tüdőszűrés lesz a Művelődési Házban. A vizsgálat ideje: hétfőtől péntekig minden nap 8-18 óráig.

Pomázi Polgár 2021. szeptemberi száma

MEGHÍVÓ - Pomáz Város Napja 2021

Lakossági felhívás belterületen történő vadelejtésről

 

Szeptember 15-e az adófizetési határidő

Pomáz Város Önkormányzat Adóhatósága felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a helyi adók – építményadó, telekadó, helyi iparűzésiadó előleg – második félévi összegének pótlékmentes befizetési határideje 2021. szeptember 15.

Az adóhatóság március elején az „Adószámla kivonatokkal” együtt postázta a második félévre esedékes adóösszegről szóló postautalványokat, ezért szeptemberben már nem (vagy csak külön kérésre) küldünk csekket.

Az elektronikus ügyintézésre kötelezett adózóknak (egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok) szeptember első napjaiban elektronikus tárhelyükre (ügyfélkapu, cégkapu) megküldtük az aktuális adószámla kivonatot.

Kérjük, hogy az előírt adókat a jelzett határideig a korábban megküldött postautalványokon, vagy átutalással szíveskedjenek megfizetni, mert az elmaradt befizetések tekintetében végrehajtási eljárást kell kezdeményeznünk!

Az ügyfélkapuval rendelkező adózóknak lehetősége van az aktuális adófolyószámla állapotát a nap 24 órájában elektronikusan lekérdezni. Az elektronikus úton történő ügyintézésre és egyenleglekérdezésre az E-Önkormányzat Portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap) keresztül van lehetőség.

A portálon lehetőség van közvetlenül bankkártyás fizetésre is (ADÓK, DÍJAK, ILLETÉKEK BEFIZETÉSE menüpont).

Felhívjuk az adózók figyelmét, hogy 2018. január 1-jét követően adóügyekben a gazdálkodó szervezetek (ide tartoznak az egyéni vállalkozók is) számára kötelező az elektronikus ügyintézés. A megváltozott kapcsolattartási mód miatt kérjük Önöket, hogy feltétlen nézzék elektronikus levelezésüket és elektronikus tárhelyeiket (cégkapu, Központi Ügyfélregisztrációs Nyilvántartáshoz tartozó tárhely /Ügyfélkapu/).

Tájékoztatjuk, hogy telefonon csak általános tájékoztatást tudunk nyújtani a következő telefonszámokon:

Építmény és telekadó ügyek:               (26) 814-303

Iparűzési adó ügyek:                            (26) 814-321

Gépjárműadó ügyek:                            (26) 814-322

Végrehajtás és méltányossági ügyek:  (26) 814-325 és 814-320

Tájékoztatjuk, hogy az adókötelezettséget érintő változásokat (lakcímváltozás, bejelentkezés, kijelentkezés, ingatlan eladása, ingatlan vétele, használatba vételi engedély) a változást követő 15 napon belül kell bejelenteni az adóhatóságnál a megfelelő nyomtatvány kitöltésével.

Adóosztály ügyfélfogadása: Pomáz, Kossuth Lajos utca 30.

                                             Hétfő: 13-17

                                             Szerda: 8-12 és 13-16

                                             Péntek: 8-12

 

                                                               Pomáz Város Önkormányzat Adóhatósága