Tüdőszűrés Pomázon

2021. szeptember 28-tól október 15-ig tüdőszűrés lesz a Művelődési Házban. A vizsgálat ideje: hétfőtől péntekig minden nap 8-18 óráig.

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2021. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2021. októberi száma

Lakossági felhívás belterületen történő vadelejtésről - város északi területein

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Lakossági felhívás belterületen történő vadelejtésről - város déli területein

 

Október 8-án, pénteken, moziklub a kastélyban

A moziklubban a 2018-as Forró hangulat című filmet lehetmegnézni Frank Coraci rendezésében.

A filmről:
A népszerű jobboldali rádiós műsorvezető, Lionel Macomb tökéletes világa fenekestül felfordul, amikor feltűnik az életében a 16 éves, rég nem látott unokahúga, és segítséget kér tőle a családi válsághelyzetben. Tessben Lionel megtalálja a párját: az okos, határozott és őszinte partnert, aki arra készteti, hogy szembeszálljon a családdal, melyet elhagyott. Ahogy a kapcsolatuk fejlődik, Lionelnek át kell gondolnia szavai erejét és örökségét. Vajon nyitott lesz egy újfajta felelősségre?

A film egy abszolút valódi és súlyos kérdést tárgyal, hogy mit kezdjünk az elesettekkel, a bajba kerültekkel, van-e dolgunk velük. A történet is érdekes, fordulatos, jó színészekkel és jó szövegekkel. Aki tehát alszik ezen a filmen, az nagyjából az életét is átalussza, ezt sejtem, s csak akkor ébred fel, ha vér folyik, vagy valami közvetlenül izgató történik. Amit tehát nem is kell érteni. Sebaj. Ez is az amerikai filmek egyik erénye, hogy erre nevelnek, és mindig tudják fokozni az izgalmakat. Annyiban persze ez is amerikai film, a klasszikus változatból, hogy valódi és súlyos kérdést érint, de egyszersmind talál is rá mesebeli megoldást.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!