Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Pomázi Polgár 2022. májusi száma

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. II. negyedév (április-június)

 

Államtitkári egyeztetés városfejlesztési lehetőségekről

Dr. Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárral egyeztetett Leidinger István polgármester, dr. Balogh Pál jegyző és Szczuka Attila főépítész. A találkozón a várost és a térséget érintő közlekedési és egészségügyi fejlesztési lehetőségekről tárgyaltak.

Többek között az államtitkár asszony közbenjárását kérték a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel a főutca jogi rendezéséről folyó tárgyalások előmozdításában. Az önkormányzat már korábban felvette a kapcsolatot a Magyar Közúttal ez ügyben, mert a főutcánk jelenleg házfaltól házfalig a magyar állam tulajdona. Amennyiben rendezni tudja az önkormányzat a tulajdonjogi kérdéseket, akkor arra alkalmas pályázatokon indulhatna, akár közösen a Magyar Közúttal, de esetleg kiemelt társadalmi igényként egyedi kormányzati támogatás is elképzelhető a harminc éve megoldatlan problémához. Hasonlóan a Pomázon nagyon jellemző és sok keserűséget okozó térképészeti elcsúszások és adatbázisok hibajavításához.

Beszéltek a találkozón az új pomázi HÉV-megálló és hozzá egy P+R parkoló létesítéséről, a Pomázt északról kerülő útépítésről, valamint az új HÉV-állomásra létesítendő Kormányablakról. Arról is szó esett, hogy van-e rendelkezésre álló forrás, amelyből elvégezhető a kiemelt kulturális szervezetként működő Magyar Várat megközelítő Majdán út megépítése. Mivel az út külterületen van, ezért annak megépítésére az önkormányzat nem pályázhat.

Szóba került a ravatalozó átépítése, a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő akadálymentesítése, az orvosi rendelő egészségügyi fejlesztése, a városban rendszeres problémát okozó elavult ivóvízhálózat és csapadékvíz-elvezetési gondok és természetesen az M0-ás megépítésének a fontossága és szükségszerűsége.