Várjuk véleményeiket az időkorlátos várakozási területek bevezetéséről és használatának szabályairól szóló rendelettervezetről

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. III. negyedév (július-szeptember)

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Pomázi Polgár 2022. szeptemberi száma

Tájékoztató hatósági bizonyítvány igényléséről a lakás rendeltetési egységekről (rezsicsökkentés)

 

Tájékoztató a többgenerációs családi házban élők kedvezményes többletföldgáz igényléséről

A Kormány döntése értelmében azok a többgenerációs családi házak, ahol a több külön lakás gázfogyasztását egy mérő méri, többletkedvezményt vehetnek igénybe. Az igénybevétel feltétele a jegyző által kiállított hatósági bizonyítvány (amelyet a város honlapjáról INNEN TÖLTHETNEK LE) MVM Next részére történő eljuttatása.

A többgenerációs családi házak esetén annyiszor lehet igénybe venni a rezsicsökkentett áron felhasználható 63 645 MJ, legalább 1729 m3 kedvezményes mennyiséget, ahány különálló lakás van az ingatlanban, de legfeljebb 4 lakás után.

Kérelemre a jegyző hatósági bizonyítványt állít ki, amely ellenkező bizonyításáig igazolja az ingatlanban található lakások számát. Ezen hatósági bizonyítványt, illetve az ehhez kapcsolódó – az MVM Next honlapjáról letölthető – nyomtatványt kell benyújtani az MVM Next részére. A minél gyorsabb ügyintézés érdekében javasolt a dokumentumokat a csaladikozosseg@mvm.hu e-mail-címre küldeni, de a dokumentumok benyújthatók ügyfélszolgálati irodáinkon személyesen időpontfoglalást követően, vagy postai úton is. A kedvezményes többletmennyiség nem visszamenőlegesen jár, az MVM Next a kedvezményes többletmennyiséget a hatósági bizonyítvány benyújtását követő hónap elsejétől alkalmazza, időarányosan.

A kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a tetőtér-beépítéssel vagy emeletráépítéssel létrehozott új lakás esetén az új lakáshoz kapcsolódó lakáscélú állami támogatásról szóló támogatói okirat bemutatásával lehet igényelni, amelyet szintén az MVM Next honlapjáról letölthető nyomtatvánnyal együtt kell beküldeni.

Fontos tudni: amennyiben utólag kiderül, hogy jogosulatlanul vették igénybe a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget, azt az MVM Next a versenypiaci árakat tükröző ár másfélszeresével számolja el.

(Forrás: www.mvmnext.hu)