SZSZK, Idősek Napközbeni Ellátása Csoport

(SZSZK-INE)

Szociális alapellátások

(Idősek nappali ellátása, Házi segítségnyújtás, Szociális Étkeztetés)

Elérhetőségeink:
Cím: 2013 Pomáz, Községház utca 2.
Tel.: 06/26-525-274

06 20 234 8004


E-mail: garai.peterne@szszk.pomaz.hu

Nyitvatartásunk:

Munkanapokon (hétfőtől péntekig) 8 és16 óra között

Szolgáltatásaink

Idősek nappali ellátása

(Idősek klubja)

Időseinknek lehetősége nyílik a szabadidős programjainkon részt venni, mint például: különböző előadások, kirándulások, ünnepségek (majális, szüret, születés- és névnapok, egyházi és nemzeti ünnepek), foglalkozások, gyógytorna, stb. valamint társaságban tölteni a nap nagy részét, ezzel is gátolva az elmagányosodást és az otthoni esetleges balesetek kialakulását. Napközben lehetőség van – a programokon kívül – beszélgetésre, sétálásra, éneklésre, olvasásra, zenehallgatásra és pihenésre is…

Ellátottjainknak segítséget nyújtunk ügyeik intézésében, mint például hivatalos ügyek, közgyógy-igazolvánnyal kapcsolatos ügyek, vagy pl. elveszett okmányok pótlása, stb.

A nappali ellátást igénybe vevők – térítéséi díj ellenében – kérhetnek étkeztetést, amely a szociális étkeztetés keretében vehető igénybe. A nappali ellátás igénybevétele térítésmentes!

Az idősekkel Székelyné Horváth Valéria foglalkozik, aki a nappali ellátás munkatársa, elérhető – munkanapokon 8 és 16 h között – a 06/26-525-274-es telefonszámon vagy személyesen.

Szociális étkeztetés

Ellátottjaink számára – akik koruk, egészségi állapotuk, vagy szociális rászorultságuk alapján vehetik igénybe az ellátást – napi egyszeri meleg ételt biztosítunk, melyet lehetőség van helyben fogyasztással, házhoz szállítással vagy elvitellel kérni. Az étkezésért és a házhoz szállításért fizetendő térítési díj összege, jövedelem függő.

Étkeztetéssel kapcsolatosan Garai Péternét  kell keresni személyesen vagy telefonon a 06/26-525-274-es, illetve a  06 20 234 8004 telefonszámon.

Házi segítségnyújtás

A házi segítségnyújtás keretében kétféle ellátási forma vehető igénybe, – kizárólagosan vagy együttesen – az előzetes házi orvosi és intézményvezetői vizsgálat, valamint a jogszabályi előírás alapján.

Az egyik forma a szociális segítés, melynek keretében takarítás (életvitelszerűen használt helyiségekben), mosás, vasalás, bevásárlás, mosogatás, stb., szükség esetén bentlakásos intézménybe történő beköltözés elősegítése vehető igénybe.

A másik forma a személyi gondozás, melynek keretében információnyújtás, tanácsadás, mentális támogatás; családdal, ismerősökkel való kapcsolattartás segítése; a szabadidős tevékenységben való közreműködés; ügyintézés; mosdatás, fürdetés, öltöztetés, ágyazás, ágyneműcsere; mozgatás ágyban, gyógyszer kiváltása, adagolása, vérnyomás és vércukor mérése; hely- és helyzetváltoztatás segítése lakáson belül és kívül, stb. vehetők igénybe.

Mindkét ellátási forma, térítési díj fizetés ellenében vehető igénybe, az ellátást igénybe vett órák összessége alapján.

A házi segítségnyújtásban dolgozó gondozónők: Szatmári Annamária, Szatmári Zsigmondné, Repárszky Katalin, Jenei Hilda, Szécsi Alexandra, Quincz Veronika. Elérhetőségük: 06/26-525-274.

Garai Péterné

csoportvezető
(20) 225-9114

garai.peterne@szszk.pomaz.hu